Italien, ett land vi helst inte vill vara i (resdag 6)

Ok, nu har det gått ett tag sen jag skrev sist (avsaknad av wi-fi) så det är väl läge att uppdatera lite vad som hänt. Sist jag skrev var vi ju framme på hotellet i Davos, Schweiz. Ett väldigt fint hotell, både rumsmässigt och parkeringsmässigt (vilket ju är en viktig faktor...). På tisdag morgon vaknar vi till en ännu en blöt och regnig dag:
 
Tanken var nu att åka vidare nedåt in i Italien och ner till Gardasjön för att kolla läget där för att sen åka upp mot Trento för en natt där. Vädret verkade ju som sagt inte världsbäst men vi gav oss iväg ändå. Jimi hade en del bergspass inplanerade som han ville köra. 
 
Någon värme i bergen var det ju inte tal om precis:
 
Vi som hade tänkt att det skulle vara soligt och mysigt att fara runt på dessa bergsvägar! Fast å andra sidan hade nog inte vädret gjort det hela så mycket bättre för vägarna var kassa! Hur smala som helst, gick inte direkt köra två bilar i bredd så att få möte var lite skräckfyllt! Då var det "bara" att backa till en lite bredare plats... inte fanns det några räcken på dessa bergsväögar heller! Kan väl säga som så att jag satt önskade mig till större och bättre vägar hela vägen... Inte heller Jimi såg någon tjusning i dessa vägar vilket kan säga en hel del!
 
När vi hade åkt många timmar var vi fortfarande en bra bit från Gardasjön och vi reviderade vår resplan för att ta oss upp mot hotellet i Trento istället. Gardasjön kan vi klara oss utan helt enkelt! Dessa dåliga vägar och det evinnerliga regnandet gjorde även att man inte hade någon lust att stanna och äta heller. Så det vi fick bli ett minimalt stopp då vi slängde i oss varsin proteinbar!
 
Efter att ha suttit på helspänn hela dagen var vi framme på hotellet vid 17.30-tiden. Då först kunde vi få i oss vår medköpta matsäck:
 
Nu andades man ut och vi kunde njuta lite av omgivningarna på hotellet uppe på toppen av ett berg, gällde att passa på den lilla stund det var uppehåll i regnet:
 
 
 Så Italien har verkligen inte vunnit min kärlek utan jag vill helst härifrån... Det komiska i det hela är att vi har varit i Italien tidigare och inte riktigt förstått tjusning med det hela och Jimi har sagt att han minsann inte ska hit igen. Påminde honom om detta vid planeringen va resan, men han lyssnade inte riktigt på det. Men idag har han sagt att han minsannn aldrig ska åka hit igen (bortsett från att eventuellt bara passera igenom på motorvägen) och jag har lovat att påminna honom en denna dag och dessa Italienska vägar om han börjar planera resa hit igen!  
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: