Nutella Pop Tarts

Idag blev det lite bakat här igen då och återigen ett recept från "United States of Cakes! Tänkte att ett recept med nutella aldrig kan bli fel så dagens bakresultat blev därför "Nutella Pop Tarts":
 
Även detta recept finns på kanal5play.se men för enkelhetens skull kopierar jag in det här också:
Nutella Pop Tarts
10-15 st
Deg
330 g vetemjöl (5 ½ dl)
20 g strösocker (1 ½ msk)
2 g salt (½ tsk)
55 g ägg (1)
35 g mjölk (2 msk)
220 g kallt osaltat smör

Fyllning
100 g mörk choklad, 55%
100 g nutella (3 msk)

1 ägg till pensling (detta hoppade jag över då Roy inte gjorde det i programmet)

Deg: Blanda vetemjöl, socker och salt i en matberedare eller i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk lite lätt i en skål. Dela smöret i små kuber och arbeta hastigt in det i mjölblandningen tills det har blivit en smulig deg. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop degen tills den precis bara går ihop. Dela degen i 2 bitar, plasta in dem och låt dem vila i kylen i 20 minuter.

Fyllning: Hacka chokladen och smält den försiktigt i en skål i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt nutella, blanda ihop och ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut den ena degbiten till en rektangel, cirka 27 ½ x 18 cm, på en mjölad arbetsyta. Skär rektangeln i 10 rutor, cirka 5 ½ x 9 cm. Pensla rutorna lätt med ägg (hjälper till att senare hålla samman över- och underdel) och flytta över dem till plåt med bakplåtspapper.

Lägg 1 tesked fyllning i mitten på varje ruta, håll sidorna rena. Kavla ut och skär den andra degbiten på samma sätt som tidigare. Lägg de nya rutorna ovanpå de med fyllning, tryck till med en gaffel runt sidorna och nagga sedan översidan på varje pop tart med gaffel eller tandpetare eller stansa ut rundlar med hjälp av en rund tyll. Detta ger ett väldigt fint mönster.

Låt pop-tartsen stå i frysen i cirka 20 minuter. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–22 minuter, eller tills de fått en lätt och fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt på galler och förvara sedan kakorna torrt.
 
Lycka till!
 
Kategori: Allmänt, Anna testar, Bakat, Recept;
Taggar: hembakat, nutella, nutella pop tarts, pop tarts, recept, roy fares, united states of bake, united states of cakes;