Choklad-cheesecake- paj
Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Bakat, Recept

2 dl mjöl
1 dl florsocker
1 äggula
70 g kall smör i små tunna skivor
ev 1-2 msk kallt vatten
Fyllningen:
200 g mörk- eller mjölkchoklad
100 g Philadelphia färskost
halv burk kokosmjölk (utan kokosvatten)
Jordgubbar eller annat till garnering
Pajskalet gör du så här:
Blanda mjöl och florsocker i en bunke. Tillsätt det kalla smöret och hacka eller blanda för hand. Tillsätt äggulan och om degen inte riktigt går ihop tillsätt kallt vatten. Plasta in degen och ställ kallt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en pajform eller sockerform med löstagbara kanter.
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä din form med. Pricka med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter tills pajskalet är klart. Låt det kallna.
Fyllningen gör du så här:
Smält chokladen antingen i mikro eller på spisen i vattenbad.
Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölken (se alltså till att inte skaka burken innan du öppnar den så kan du sedan lätt hälla av vattnet och bara använda den "krämiga").
Blanda ihop fyllningen till en jämn blandning och häll den sedan i det kalla pajskalet och garnera med färsk frukt eller bär.
Ställ i kylen några timmar (minst 2) innan servering.
Lycka till!