smids.blogg.se

Choklad-cheesecake- paj

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Bakat, Recept

I går var det bakning på schemat här hemma. Har hittat många nya recept som jag vill testa på framöver! Blev liksom så i slutfasen av tävlingssatsningen att man satt och "åt" massa godsaker i cybervärlden istället för att äta dem på riktigt... Finns ju galet många bakbloggar när man börjar klicka sig runt lite! Och alla har ju typ tusen spännande recept somman skulle vilja testa. Nog bra att jag snart ska se till att få total kobtroll på min kost igen annars kommer jag lätt gå upp alldles för många kilon (och då snackar vi inte muskler direkt...)
 
Ett av all recept som jag fastnade för var detta på Choklad-cheesecake-paj som lät väldigt gott. Liksom både choklad, cheesecake och paj på en och samma gång! Det kan ju bara inte bli fel! Så den var jag ju tvungen att provbaka. Tur också att jag har bästa Anna-Karin som kan fixa lite kaffe så att jag kan dela med mig av fikat så jag som sagt då inte äter upp allt själv!
 
 
Och visst var det en lyckad kombintion med choklad, cheesecake och paj då det smakade mycket bra tycker jag!
 
Dessutom väldigt enkel att baka. Så vill du också testa så kommer här receptet:
 
 
Choklad - cheesecake - paj
 
Pajskalet:
2 dl mjöl
1 dl florsocker
1 äggula
70 g kall smör i små tunna skivor
ev 1-2 msk kallt vatten
 

Fyllningen:
200 g mörk- eller mjölkchoklad

100 g Philadelphia färskost 
halv burk kokosmjölk (utan kokosvatten)

Jordgubbar eller annat till garnering

 

Pajskalet gör du så här:
Blanda mjöl och florsocker i en bunke. Tillsätt det kalla smöret och hacka eller blanda för hand. Tillsätt äggulan och om degen inte riktigt går ihop tillsätt kallt vatten. Plasta in degen och ställ kallt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en pajform eller sockerform med löstagbara kanter.

Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä din form med. Pricka med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter tills pajskalet är klart. Låt det kallna.

 

Fyllningen gör du så här:
Smält chokladen antingen i mikro eller på spisen i vattenbad.

Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölken (se alltså till att inte skaka burken innan du öppnar den så kan du sedan lätt hälla av vattnet och bara använda den "krämiga").

Blanda ihop fyllningen till en jämn blandning och häll den sedan i det kalla pajskalet och garnera med färsk frukt eller bär. 

 

Ställ i kylen några timmar (minst 2) innan servering.

Lycka till!

 
 
Kommentera inlägget här: