smids.blogg.se

Alla förstår nog inte riktigt!

Kategori: Allmänt, Mot min toppform, Träning

 

Alltså det här livet med en viss strävan och målfokusering på min "toppform" har nog många svårt att förstå. Framför allt har många svårt att förstå hur mycket det faktiskt krävs för att nå ditt man vill. Sen beror det ju så klart på vad man har för mål med sin träning... Men nu ser jag ju bara till mig själv eftersom det är mitt liv bloggen typ handlar om... 

Visst kan jag själv tänka att man är lite rubbad som gör en tävlingssatsning utan att tävla så som jag gör just nu! Men jag hoppas och tror att det hjälper mig att nå en högre måluppfyllelse den dagen då jag faktiskt ska tävla! Jag behöver träna upp den mentala biten både inför och efter en tävling för att inte hamna i några fallgropar under resans gång till hösten.

Jag är helt klart nöjd med den prestation jag gjorde på Alströmer i somras, men jag har nu så mycket mer kunskap om hur jag och min kropp fungerar och vill ju då så klart forma ett "bättre jag". Den resan jag gjorde då var helt fantastisk, men jag vet att jag kan göra det ännu bättre nu med den erfarenheten i bagaget!

Och detta vet jag kräver tid och styrka av alla dess slag! Framför allt tror jag att det är den mentala biten jag behöver snäppa upp en nivå och med det så kommer liksom den fysiska biten på köpet tänker jag. Missförstå mig rätt, jag fattar att det krävs otaliga timmar på gymmet och planering av kosten, men är inte hjärna med så kommer dessa bitar heller inte fungera!

Så denna långa förberedelsetid är grymt intressant för mig själv i första hand och det känns som om jag lär mig lite nytt nästan varje dag! Det handlar så galet mycket om rannsaka vad hjärnan egentligen vill utan att tappa bort sig på vägen - man får liksom tänka till både en och två gånger (ibland även tio...) innan man agerar!

Sen är det då alla runt omkring som man till viss del får försöka ignorera då de inte kan förstå hur jag tänker. Absolut många som visar förståelse för det jag gör även om de tycker att det är "galet", men låter mig hållas. De andra som inte kan acceptera det hela får man liksom tänka bort på sätt och vis.
 
 
Kommentera inlägget här: