smids.blogg.se

Nr 15: Två saker som jag längtar efter

Kategori: Allmänt

Ännu en kategori som är ganska så öppen för egen tolkning känner jag. Vilket i och för sig inte behöver betyda att det är lättare att komma på vad man ska välja att skriva om, kanske tvärt om snarare…

Två saker som jag längtar efter? Hur ska jag tänka?! Vad är det jag saknar? Hmmm, detta var klurigt minsann!

Men om jag gör en återkoppling till sommaren och vårat val att inte åka iväg på semester (ett val som vi är nöjda med) så har det väl varit så att både jag och Jimi har tänkt tillbaka lite extra på tidigare semestrar och liksom kommit in på ”Åh, kommer du ihåg när vi gjorde det där på semestern?” eller ”Kommer du ihåg de goda maträtterna som vi åt där och där?” eller ”Kommer du ihåg den och den saken som vi såg?”. Och genom detta har vi ju så klart en viss längtan tillbaka till det som vi drömmer oss tillbaka till. Och längtan späs på lite extra genom inlägg från dessa platser/hotell som jag följer på instagram… Sen är det ju en härlig längtan och härliga återblickar att se tillbaka på och förhoppningsvis få uppleva igen.

Om någon vecka ska vi dra iväg några dagar till Lübeck som en liten minisemester och det längtar jag efter så klart. Extra roligt att vi efter en hel lirkande lyckats få med mina föräldrar på resan!

Vad längtar jag efter mer då? Jag är väl kanske inte riktigt den typen av person som går och längtar efter saker utan jag försöker nog mer ”leva här och nu”. Sen beror det, återigen, på hur man tolkar ordet längtar. Det jag spontant tänker med det är att det ska vara något stort, men det behöver det ju inte vara så klart. Så om jag tänker lite mindre så kan jag ju så här i slutet av sommaren längta efter mysiga höstdagar/kvällar. Ni vet de där dagarna med klar och kall luft och alla vackra färger i naturen och man får mysa i varma, mysiga kläder och en stor kopp te.

Sen är det även så att jag kommer genomföra ytterligare en tävling i Bodyfitness i slutet av november och den längtar jag efter också så klart. Fast en annorlunda längtan då kanske som både vill att det ska gå fort dit men samtidigt inte så att jag hinner få så mycket tid som möjligt till träning och övning… En annan längtan i det är ju visserligen också till dess att det är över och jag inte behöver tänka på precis allt jag äter.

 

Så summa summarum så har jag inga större saker/händelser som jag längtar efter, men ser fram emot små saker egentligen hela tiden. Är den typen av person som vaknar med förväntan inför varje ny dag istället för att planera för långt fram helt enkelt!

Nr 14: En av mina favoritbilder som jag har tagit själv

Kategori: Allmänt

Återigen en lite klurig kategori eftersom jag inte tar så många bilder egentligen och de som jag tar är typ bara till instagram och snapchat och de brukar ju inte vara så himla bra precis…

Sen kan man säkert hitta bra bilder som tagits genom åren och sparats ner på datorn (typ från semestrar och så) men det kände jag inte riktigt att jag har tid att ögna igenom…

Så för att göra det lite enkelt för mig (och för att ändå kunna få till detta inlägg) väljer jag att lite snabbt kolla igenom de bilder som jag tagit och lagt ut på instagram hittills i år. Visade sig inte så himla lätt det heller då det inte var så många ”vettiga” bilder att välja bland… Kan det vara så att jag behöver snäppa upp nivån på mitt instagram kanske?!

Nåja, tänker ju som sagt inte lägga någon större tid på detta och väljer då en bild på ett konstverk som vi har hemma i samhället. Bilden tog jag i samband med en fotoutmaning som jag hakade på i våras i ett försök att få lite variation på mitt instagramflöde. Uppdraget till just den bilden var att tolka ordet ”skrot” och eftersom konstverket är rostigt tyckte jag att det kunde passa.

Dessutom är det ett ganska så häftigt konstverk som vi Habo-bor nog egentligen inte ser så mycket nu för tiden. Dels för att det, enligt mig, står lite felplacerat men även för att man ju lätt blir hemmablind på det som man liksom ”ser” mer eller mindre varje dag!

Så här är då alltså mitt bidrag till ”Favoritbild”: 

 

Extra goda och glutenfria chokladbollar

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Bakat, Recept

Undra hur många gånger i sitt liv som man har bakat chokladbollar egentligen?! Det var ju en kaka som man kunde baka själv redan när man var ganska så liten och ofta fanns ju alla ingredienser alltid hemma.

Sen är det väl inte bakverket som jag gör direkt ofta nu för tiden! Men nu satte suget in och eftersom jag hade glutenfria havregryn hemma tänkte jag att det kunde passa även med chokladbollar till den kakbuffé som jag höll på att baka fram. Och visst kunde jag ta ett vanligt ”klassiskt” recept men började googla runt efter lite varianter och det finns ju hur många olika recept som helst på just bara chokladbollar!

Efter en stunds läsande blev det nästan bara att välja ut ett på måfå och jag valde ett recept där det var florsocker istället för vanligt socker, varm choklad istället för kaffe samt oboypulver i degen. Ni hör ju själva hur gott det låter så baka dem ni också. 

 
 

Chokladbollar:
100 g rumstempererat smör
0,5 dl varm choklad, avsvalnad
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn (tänk på att välje rent havre om du ska gör dem glutenfria)
1,5 dl florsocker
1 dl kokos
1 dl oboypulver
1 nypa salt


Cirka 1,5 dl kokos/pärlsocker/strössel eller vad du nu vill rulla dina chokladbollar i

 

Gör så här:
Ner med alla ingredienser (utom det som de ska rullas i så klart) i en matberedare och mixa ihop en krämig smet.

Rulla sedan till lagom stora bollar och rulla sedan bollarna i kokos eller vad du själv väljer.

Låt sedan stå en stund i kylen innan servering så de liksom hinner ”sätta sig” lite.

 

Lycka till!