Saffransskorpor

Alltså saffran är ju bara så himla gott!
 
Jag hittade ett väldigt enkelt recept på saffransskorpor som jag mer än gärna delar med mig av. De var väldigt lättbakade och med väldigt basic ingredienser.
 
SAFFRANSSKORPOR
100g smör
0,5 g saffran
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 ägg

Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffranet i det smälta smöret.

Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop till en deg.

Dela i tre delar som rullas till längder och placeras på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, 25 minuter.

Tag ut ur ugnen och skär varje längd i lagom stora bitar som du fördelar över hela plåten.

Sänk ugnstemperaturen till 115°c och sätt in skorporna igen för att låta dem torka i ytterligare 25 minuter.
 
Låt svalna helt innan du lägger dem i en kakburk med lock.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: