smids.blogg.se

Nr 3: Favoritårstid

Kategori: Allmänt

Listan tredje del handlar då om favoritårstid. Jag är väl så där lagom tråkigt och måste säga att jag egentligen gillar alla våra fyra årstider och skulle nog tycka det var tråkigt om vi inte hade den variationen.

Sen är det väl så att det spelar roll HUR årstiden beter sig, alla delar är väl kanske inte lika uppskattade…

Just nu är det ju en helt otrolig sommar vi befinner oss i! Kan inte minnas när det senast var en sån varm sommar en så lång period. Nu har det ju hållt i hur länge som helst! Både på gott och ont då så klart…. Många klagar på att det är alldeles för varmt och torrt. Och visst har jag full förståelse för exempelvis jordbrukarna som påverkas extremt av detta! Men alla andra som gnäller blir jag lite konfunderad över, folk verkar aldrig vara nöjda med sommarvädret… Jag är heller ingen fantast av denna jättevärme men man kan ju alltid hålla sig i skuggan och liksom anpassa vad man gör. Och för oss vanliga människor spelar det väl ingen roll och gräsmattan torkar ut. För visst tar jag hellre en galet varm sommar än en sommar som mestadels är grå och regnig!

Oavsett hur sommaren är så kommer vi ju sen då in på hösten som kan vara riktigt tråkig med mörker, kyla och regn. Men det kan ju även vara helt fantastiskt med klar luft och alla vackra färger! Och så kan man ju mysa inomhus med en stor kopp te och en bra film, nedbäddad under en värmande filt i soffan!

Vintern är nog den årstid som jag nog då kanske uppskattar minst, vilket nog beror på att jag inte direkt gillar snö. Är absolut ingen vintersportare och har således inget som helst behov av någon snö helt enkelt. Men visst är det fint med snö om det kommer riktigt ordentligt och stannar kvar ett tag och inte är så där fram och tillbaka som det oftast är. Och visst kan jag uppskatta vintern med snö en härlig solig dag, det har ju också sin charm. Men om jag var tvungen att välja bort en årstid är det nog vintern jag kan vara utan.

Desto bättre är då våren! Visst kan den vara seg, kall och regnig den också men man vet ändå på nåt sätt att det är en övergång mot lite ljusare och varmare tider. Och det är nåt visst när det börjar bli grönt på träden igen och vårblommorna dyker upp en efter en.

 

Så att välja en favoritårstid klarar jag helt enkelt inte av utan är glad åt den variation vi har och fortsätter just nu njuta av den fantastiska sommar vi har!
 
 

Nr 2: Tre saker som finns i mitt rum

Kategori: Allmänt, Hemma hos mig

Genom själva ”rubriken” känns det kanske som en lista som någon som inte bor i eget har använt sig av och då vill visa vad man har i sitt rum när man bor hemma hos sina föräldrar. Så jag modifierar om den lite ”tre saker som finns i mitt hem”.

Och det var ju heller inte så himla lätt egentligen… Tre saker?! Vilka saker ska man välja att blogga om?! Ska man välja stort eller smått? Vardagliga ting eller udda saker? Jag tror jag kör på tre saker som jag har i mitt kök helt enkelt för att ändå begränsa det hela lite. Dessutom är ju köket en plats som jag gillar och som jag tillbringar ganska så mycket tid i!

Var ju ett antal år sedan vi flyttade in i det nya köket, ett kök som jag verkligen älskar. Du kan se lite mer av det här: http://smid.blogg.se/smidsfashion/2012/february/mitt-hem-ar-min-borg-del-55.html Det gamla köket kan du se lite mer av här: http://smid.blogg.se/smidsfashion/2012/june/gamla-koket-ar-numera-historia.html  

 

Vi kan väl börja med mina fantastiska kristallglas! Används väl inte allt för ofta men jag är väldigt förtjust i dem! Inte bara just i själva glasen i sig utan att de faktiskt också är semesterminnen i dem i och med att vi köpt dem när vi var på semester.

 

Näst ut kan vi köra på min lilla ”bakinspirationsvrå” med de underbara böckerna från underbara Manuella som bland annat driver bloggen ”Passion for baking”: https://www.passionforbaking.com . Alla personligt signerade dessutom!

 

Och som tredje sak väljer jag vattenkaraffen från Eva Solo. Tycker att de är snygga och praktiska (om man har rätt ”lock” på), men har inte riktigt tyckt att de har varit värda priset på nåt vis. Liksom en vanlig vattenkaraff kan man väl få tag i till bättre pris. Men som jag har letat! Vill ha en som ser bra ut och i rätt storlek. Och eftersom vi oftast kör med lite smaksättning i form av citron, ingefära och mynta så vill jag ha ett lock som ser till att man inte får alla tillbehör i glaset när man häller upp. Och dessutom vill jag ha i just glas. Och det har minsann inte varit så lätt att hitta. Så gissa om jag blev överlycklig då jag för någon månad sen fick syn på denna till nedsatt pris”?!

 

 

Se där ja, då fick jag ihop tre saker att visa då också!

Nr 1: En bild på mig + 5 fakta om mig själv

Kategori: Allmänt

Då kör vi igång med den där listan då! Först ut "En bild på mig + 5 fakta om mig själv"

Ja, vad ska man berätta om sig själv när man ska välja ut fem fakta? På vilken nivå ska man lägga sig helt enkelt? Tänker att ni som har följt mig här genom åren redan vet ganska så mycket om mig och mitt liv egentligen… Sen kanske jag inte ska göra det för avancerat heller för den delen…

1 – Jag är nog ganska så bekväm av mig och väljer nog oftast den enklaste och mest komfortabla vägen när jag ska göra saker. Det vill säga har svårt att kliva utanför min comfort-zone. Visst att det inte stämmer till 100% men jag är nog ganska så förutsägbar.

2 – Jag gillar ordning och reda med struktur på saker och ting. Ni som är lite pålästa om det är med fyra olika färger/personligheter skulle lätt bedöma mig som röd. Att hålla tider (gärna vara ute i god tid) är viktigt tycker jag, så irriterande när folk inte håller tider!

3 – Jag kan fastna allt för många timmar scrollandes i min telefon. Något som jag egentligen ogillar och kan komma på mig själv att jag suttit alldeles för länge men ändå ”ska bara kolla…”.

4 – Jag är väldigt hemma-kär (vilket nog hänger ihop med punkt nummer 1). Jag trivs väldigt bra hemma på alla sätt och vis. Visst är det skönt att åka iväg på små resor och sådant, men hemma är nog ändå alltid bäst. Om inte annat så uppskattar man ju hemmet lite extra efter en tid ifrån.

5 - Kan väl avsluta med lite sockerfakta då också! Jag är nog en av världens största ”sucker” för sötsaker både vad det gäller godis och fika. Helt ärligt så tror jag att jag skulle kunna leva på godis och fika till alla mina mål mat om jag inte visste bättre! Jobbar stenhårt för att hålla sockersuget i schack, men det är inte lätt minsann. Fruktansvärt skrämmande hur beroende socker faktiskt är!

Och så skulle det ju då vara en bild på mig själv då också så här kommer den: