smids.blogg.se

Jag buzzar Planti Oat Smoothie

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Buzzador, Hälsa, Mat och dryck

Som Buzzador har jag nu fått möjlighet att testa Planti Oat Smoothie – en havrebaserad smoothie som passar som till exempel ett mättande mellanmål eftersom de har ett högt fiberinnehåll. Stort plus för att de inte innehåller något extra tilsatt socker utan det som ger den lite söta smaken är frukten och havren i drycken. Och eftersom de är baserade på havre är de fria från mjölk vilket ju gör att fler kan ta del av dem.

Planti Oat Smoothie finns i tre olika friska smaker: Mango & Citrus, Raspberry & Licorice samt Cucumber & Melon.

 
Idag är det ju även mycket inom milöspektrat som spelar in även vad det gäller kost och tillverkning av kost och Plantis produkter ligger ävenbra till i detta tycker jag då de utvecklas loklat i Älvsjö och tillverkas i deras egna fabrik i Åbo vilket då bland annat innebär att det inte behöver ske allt för långa transporter.

En annan lite kul grej med Planti är att de ägs av den ideella stiftelsen Kavlifonden som har som syfte att förvalta dela ut överskott från sin verksamhet till välgörande ändamål både i Sverige och hela världen. De har bland annat gett bidrag Barnfonden, Ung Cancer och Hjärtebarnsfonden! Och sådana initiativ värdesätter jag lite extra!

 

Så vill du njuta av ett gott mellanmål samtidigt som du bidrar till en bättre värld för andra så är en Smoothie från Planti verkligen att rekommendera!

 

Jag buzzar Castello Creamy White

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Buzzador, Mat och dryck

Genom Buzzador har jag fått möjlighet att buzza lite ost i form av Castello Creamy White! Detta är en krämig dessertost gjord på komjölk och tillverkad enligt traditionella metoder, vilket innebär att de görs för hand i öppna kar och detta resulterar i det tunna, vita goda skalet. Innanmätet är krämigt lent  och ska ha smaktoner av yoghurt och mörk choklad med inslag av smör, grädde och en tydlig syrlighet.
 
Nu är det ju så att jag går på ett visst kostschema där det tyvärr inte ingår så här smarrig ost. För den låter ju grymt god tycker jag. Den kan passa till det mesta tror jag, både som den är tillsammans med lite goda kex, kanske i en härlig sallad eller som tillbehör till en saftig köttbit...
 
Men som sagt, inget smakande för min del denna gång utan jag lämnade över den till en kollega som fick testa på den istället och hennes bilder ser ju väldigt frestande ut:
 
Tror definitvt att denna ost kommer testas en dag när jag får avvika från min kostplan!
 
 

Morotskaka-snittar

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Bakat, Mat och dryck, Recept

Jag kan fastna hur länge som helst på "nätet" och söka på olika recept, då framför allt inom bakning. Min telefon har galet många screenshots med sparade recept, det finns ju så mycket kul som man blir sugen på att testa!
 
Och nu i helgen testade jag ett recept på "Morotskaka-snittar"!
Tänkte att Morotskaka är ju extremt gott och då borde väl en småkaka i den samma tappning vara briljant! 
 
Och visst blev de goda! De var dessutom en väldigt lättbakade med få ingredienser som man dessutom oftats har hemma. 
 
 
Vill du också testa så får du receptet här:
100 g rumsvarmt smör (riktigt smör är alltid att föredra)
1 dl finrivna morötter
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
1 msk sirap
 
Jag började med att riva morötterna i min matberedare och sen blandade jag alla ingredienser där i och körde ihop till en deg. Snabbt och smidigt, men går så klart blanda för hand också om man hellre vill det.
 
Dela sedan degen i två delar som rullar till längder som placeras på plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem något och grädda sedan ca 15 minuter i 175 grader. 
Skär sedan i lagom stora bitar.
 
Ät och njut!