Dagsutflykt!

Eftersom läget är som det är med Covid-19 så blir det ju mest att jag håller mig hemma när jag inte är på jobbet. Är ju visserligen inte en person som annars heller är iväg på så värst mycket utan håller mig mest hemma förutom jobb och gymmet. Så den största skillnaden nu är väl att jag inte är på gymmet då. Men eftersom det är starka restriktioner så tänker man sig ju för kring varje grej som man behöver göra nu. Åka och handla mat är ju en sak som man måste göra så klart, men även här kan man ju tänka till och inte småhandla så klart. Men i övrigt gäller det att tänka till en extra gång tänker jag.

Nu i helgen hade vi dock ett ärende till Helsingborg då Jimi köpt en såg som skulle hämtas där. Så vi valde trots allt att bege oss iväg på en liten dags utflykt men med ett helt annat tänk mot vad vi brukarar göra vid denna typ av utflykter. Annars när vi är iväg på denna typ av roadtrip brukar vi ju kanske även passa på att ta en sväng på ”stan” och hitta nåt trevligt ställe att äta på. Men även detta begränsade vi vid dagens utflykt så det blev mest att vi satt i bilen fram och tillbaka Habo-Helsingborg.

 

 

Dock gjorde vi något litet extra stopp och då bland annat vid ”Godisflyget” som vi sett så många gånger från vägen men aldrig besökt. Visserligen har vi de flesta gångerna passerat när det inte varit öppet (på väg till och hem från semester typ) så det har väl inte varit så konstigt kanske. Men denna gång hade vi inga tider att passa och vi passerade när det var öppet så då svängde vi av helt enkelt. Och det var absolut ingen trängsel när vi var där (då hade vi ej gått in), det var vi två plus två kunder till och en expedit. Kan väl säga att det såg mycket häftigare ut på håll från vägen och det var inte alls så stort som jag hade föreställt mig. Men nu har vi varit där i alla fall och vi köpte så klart lite godis!

 

 

Sedan då vidare till stället där vi skulle hämta sågen.

 
 
Sen bar det typ av hem igen, med ett supersnabbt stopp på Ikea för att köpa en väldigt enkel lunch att äta i bilen, korv till Jimi och en pizza-slice till mig. Absolut ingen kulinarisk upplevelse och det är ju så mycket trevligare att kunna gå ut och äta när man är iväg så här. Men nu är det som det är och det får vi helt enkelt förhålla oss till. Vi hade ju vårat godis som efterrätt i alla fall.

Oavsett förutsättningar och många timmar med att bara åka bil fram och tillbaka så var det trevligt att få komma utanför Habos gränser för en dag i alla fall!