After work, dubbelgarage på höjden och matlådor

Söndag eftermiddag och dags att summera helgen då kanske.

Helgen inleddes med en trevlig After Work på Stationen här hemma där det som vanligt bjöds på en riktigt bra buffé med bland annat massa kex, ost och frukter i mängder men även riktigt bra mat i form av kyckling och något annat kött, potatisgratäng, grönsaksbiffar och diverse såser och röror.

 

Det var livemusik och musikquiz som underhållning. Quiz är ju inte min starka sida, men var ju heller inte det som gjorde att jag gick på aw! Det var en rolig kväll och skönt att det är på hemmaplan så att säga så man inte behöver åka så långt.

 

Lördagen sedan började med att fixa till nya naglar. 

 

Jimi höll på hemma att fixa med garaget för fullt då hans plan från första början när garaget byggdes var att det i garaget skulle finnas en garagelift för att kunna få plats med två bilar på höjden. Och nu är den där liften äntligen på plats, visst är det rätt häftigt ändå!

 

 

 

Söndagar är ju överlag lite av fixardagar inför kommande veckor som då egentligen härstammar från den tiden när jag hade min fitness-tävling i fokus och det krävdes noggrann planering och förberedelser för att få allt att flyta på så bra som möjligt och hinna med mesta möjliga varje dag. Söndagsrutinen finns ännu kvar och jag tycker att det känns bra att behålla dem.

 

Idag återgick jag även till något som jag verkligen inte gjort på länge – jag har fixat matlådor! Jag känner att jag behöver få lite mer kontroll på mitt energintag då det nog har blivit lite för högt på sistone och det är en dålig kombination med att jag inte tränar lika frekvent som innan. Så nu kommer jag en tid då räkna på min mat igen och se till att jag hamnar på en rätt mängd för mina mål. Och det är ju då så mycket enklare att i förväg planera vad och hur mycket jag ska äta istället för att räkna på varje måltid varje dag. Så nu har jag en plan för kommande veckas alla måltider och då är det ju smidigast med färdiga matlådor helt enkelt.

 

 

 

Något som det då inte finns utrymme för är så klart fika och andra onyttigheter (därför satte vi i oss en stor påse M&M igår som vi hade här hemma så vi liksom blev av med den :)). Men baka kan man ju göra ändå, man behöver ju inte äta för det – eller åtminstone så kan man ju äta i rimliga mängder... Så idag bakades den en så kallad ”Kärleksmums-kladdkaka”. Och eftersom jag då inte har smakat på den vet jag inte om den är god eller inte men den doftade gott i alla fall.

 

 

 

 

Japp, det var väl min helg det och nu är jag då snart redo för ännu en ny spännande vecka!