Mitt framgångsår vecka 13

Får nog säga att jag klarat veckan uppdrag (sluta klaga) bra ändå. Jag är i grund och botten en ganska positiv människa som väljer att det se det mesta med positiva ögon. Fick till och med det till mig i veckan då en person sa att jag alltid är så positiv och det känns ju bra så klart.

 

Visst har jag säkert varit lite gnällig utan att jag kanske tänkt på det själv. Och jag vet att vissa saker (tagna beslut) inte alls blev som jag helt hade önskat och då blev jag nog lite ”gnällig”. Men efter att ha fått gnälla/tjura av mig lite så var det bara att släppa det och fokusera på det positiva i beslutet!

 

Men alltid tänkvärt att fundera över gnället innan man sätter i gång – kommer det verkligen bli någon förändring av man gnäller?”!

 

Snart slut på helgen och därmed dags för ny utmaning. Denna vecka handlar det om att ”bli produktiv med pomodorotekniken”. Denna teknik går till som så att man ska arbeta intensivt i 25 minuter och sedan tar man en paus på 3 – 5 minuter för att låta hjärnan vila. Åter till 25 minuters intensivt arbete innan ny paus. När man har gjort detta fyra gånger ska man ta en längre paus på 15-30 minuter innan man startar om igen.

 

Detta vet jag kommer bli svårt för mig då det väldigt sällan är att jag kan jobba 25 minuter ostört. Eller kan och kan... Jag jobbar enligt devisen att vara tillgänglig så mycket som möjligt och min dörr är i regel alltid öppen. Sen är det inte så att det är en massa folk som springer hos mig så klart men att fullfölja metoden till 100% känns inte så hållbart för min egen del.

 

Men jag tänker att jag ska ha det som en grund och försöka förhålla mig till det i den mån det går för tanken tilltalar mig då jag gillar ordning och struktur.