Havrekola-snitt

Att baka lite kakor är ju alltid trevligt så klart! Och småkakor gillar jag ju som ni vet, dels är det enkla att baka men framför allt så är det ju oftast väldigt gott! Och eftersom det är just SMÅkakor så innebär det ju att man kan äta flera stycken anser jag!

En av kakorna jag bakat nu på senare tid är denna ”Havrekola-snitt” som är typ som en kolakaka men då även med havregryn:

 

Tycker absolut att du också ska slänga ihop en omgång och sedan njuta av ett gäng mumsiga kakor så här har du receptet:

Havrekola-kakor

100 g smör

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 msk sirap

2 dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn 

1 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienser i en skål till en smidig deg.

Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder.

Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och platta ut dem.

Grädda i ca 12–15 minuter, tills kanterna har fått färg.

Ta ut plåten och låt kakorna svalna lite inte du skär dem i lagom stora bitar. Låt dem sedan svalna helt innan du förvarar dem i en burk (eller äter upp dem på en gång).

 

Lycka till!