smids.blogg.se

Mars 2019

Kategori: Allmänt

Dags att summera årets tredje månad då!
 
Och denna månad började ju i Slovenien (där jag slutade februaris summering). Vi var i Slovenien i hela nio dagar och hann med en väldans massa kul saker. Du kan läsa mer om vistelsen i inlägget HÄR.
 
Söndag 3 mars lämnade vi alla fall Sloveninen för att sedan då återvända till vardagen i Sverige igen. Dock så var det för min del typ bara hem och tömma väskan och packa den igen för på tisdagen (5 mars) var det dags att åka iväg på tre dagars rektorsutbildning. Förra året var utbildningen förlagd till Gränna vilket gjorde att vi hade en kort resväg på bara 40 minuter. I år får vi lite längre resa på nästan 3,5 timme då utbildningen är i Vingåker.  Platsen vi var på, Båsenberga hotel och konferens, var jättefin så inget direkt att klaga på. Utbildningen är ju också bra och väldigt lärorik så de tre dagarna det handlar om går rasande fort! 
 
Men sedan var det ändå skönt att komma hem och veta att man skulle få stanna hemma utan en massa resande hit och dit. Borta bra, men hemma bäst!
 
En intensiv start på månaden verkligen! Lite lugnare resten av månaden då men lite mer kul saker har jag hunnit med också! Jag och mamma var på en riktigt bra föreläsning med Mårten Nylén som pratade om olika nycklar till ett bra liv. Kan i övrigt rekommendera hans ganska nyutgivna bok "Resultat, balans och lite magi".
 
 
Jag har även hunnit med att baka lite och testat några nya recept, både bröd och kakor. Bland annat ett så kallat långpannebröd med morötter och frön som blev väldigt gott. Recept hittar du HÄR.
 
Och ännu en frukost med mina "gamla" kollegor har det blivit, som vanligt väldigt trevligt. En av dessa bjöd även med mig på ett "kundevent" där vi fick ta del av lite inredningstrender och blomstertips. Lite inspirerad blev jag och har då  även passat på att byta ut lite växter och krukor i köket. Svart byttes mot rosa!
 
 
Och idag då sista dagen på mars månad har jag haft en trevlig kaffestund med Anna-Karin där jag bjöd på en "nyttigare" variant av kladdkaka (recept kommer i eget inlägg).