NYÅRSAFTON

Och då har ännu ett år passerat förbi och om jag funderar på vad som har hänt under 2022 så känns det som inte så värst mycket på ett sätt samtidigt som det ju har hänt en hel del om man tänker efter – allt behöver ju inte vara sensationsartat för att få räknas! Så några tillbakablickar tänker jag bjuda på i detta inlägg (om inte annat för min egen skull att kunna se tillbaka här i bloggen).

 

Året inleddes med en roadtrip till Nyköping där jag köpte mig en sprillans ny mountainbike. Och sedan under cykelsäsongen blev det ett antal rundor med den.

 

 
 

 

Covid präglade ju även detta år och en tredje dos vaccin tog jag i slutet av januari (fick sedan lite senare en mildare variant av covid, men hade jag inte testat mig hade jag nog aldrig fattat att jag var sjuk).

 

 

Även fästingvaccin har jag injicerat i år med tanke på cykelrundorna i skogarna. 

 

  

Vad det gäller bakning har det varit ganska lite på den fronten i år, men jag var helt klart nöjd med dessa små kycklingar som jag gjorde till påsk.

 

 

 
Årets semesterplanering får nog gå till historien som den mest struliga någonsin! Först bestämde vi att inte åka någonstans alls med tanke på Covid, detta byttes sedan till att vi väl ändå måste göra något. I alla fall någon resa i Sverige tyckte vi och bokade ett gruväventyr i Ludvika. Men sedan blev ressuget för stort och det bokades några dagars resa till Österrike också för att ändå få ut och lufta Porschen lite. Och sedan typ två dagar innan avfärd lockade solen mer en den väderprognos som förutspåddes för Österrike så bokades det om med resa till både Österrike och Kroatien. Så det blev alltså då både ett gruväventyr i Sverige och soliga dagar i Kroatien (läs mer HÄR)!

 

  

 

 

Hösten sedan blev väldigt intensiv på sitt med mycket att göra på jobbet då jag även tackade ja till erbjudande till att bli rektor på ännu en skola i kommunen. En skola som är under uppbyggnad så det har inneburit en hel del arbete i den processen. 

 
 
Och helt plötsligt var det jul med allt vad det innebär – det vill säga väldigt lugnt och stillsamt för vår del. Dock ett ganska abrupt avslut då det på annandagen blev stopp i vårt avlopp och vi fick ägna ett antal timmar åt att suga upp vatten från källaren för att undvika översvämning. Fick värdefull hjälp av grannen som kunde åka fixa en pump som vi kunde använda över natten för att inte behöva någon jourutryckning för rensning av avlopp då vi inte var helt säkra på om de var våra rör eller kommunens rör ute på gatan som var problemet. Blev tack och lov åtgärdat dagen därpå.

 

 

Och idag är det då Nyårsafton och den sista skälvande dagen på 2022! Kan det bli så att jag idag då skålar in med skumpan som jag köpte in till nyår för två år sedan men som aldrig har blivit uppdrucken?!
 
 

GOTT NYTT ÅR!