Morotskaka

I lördags bakade jag återigen ett recept från den underbara appen "Lovemanuela". Tycker att recepten där är så himla bra och lätta att följa med tydliga "steg-för-steg-bilder". Vet att en del tycker det är svårt att det bara står på engelska, men med hjälp av bilderna kan man nog klura ut det mesta ändå.
 
Dessutom får man många bra tips och förklaringar som ett extra förtydligande till vissa moment i recepten plus att det ibland finns förslag på hur man kan byta ut vissa ingredienser. 
 
I lördags bakade jag nu då en gudomligt god morotskaka! Vet ej när jag bakade morotskaka senast så när detta recept dök upp kände jag att jag bara var tvungen att testa!
 
Finns ju en himla massa olika recept på just morotskaka (som på så många andra bakverk) men det som tilltalade mig med just detta var att det lät lite spännande med att det var russin i själva kakan samt att frostingen var smaksatt med kanel.
 
 
 
Kanske , kanske att jag kunde haft den någon minut längre i ugnen då det var gränsfall på att den höll ihop när jag skulle dela på den. Just det här med rätt tid i ugnen tycker jag är svårt då jag vet att det ändå fortsätter "gräddas" lite även efter att man har tagit ut från ugnen i och med att kakan ju då fortfarande är varm. Men den var ju genomgräddad s dt var ingen större fara. Och kakan är dessutom så otroligt saftig genom både morötterna och russinen antar jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kommer definitvt baka denna fler gånger, för den var verkligen god och just russinen gjorde att det blev en extra twist i kakan på något vis! Fast då gäller det ju att man gillar russin så klart och det gör ju jag!