Citronpaj

I helgen bakade jag en citronpaj. Hittade ett recept I tidningen Hembakat som jag blev sugen på att testa. Bakar väldigt sällan pajer insåg jag.

Detta var en med lite mer mousse-liknande innehåll som då gjordes med gelatinblad. Något som jag heller inte använder så ofta men det här med mousse är ju ändå ganska trevligt så det ska jag nog ge mig på lite mer framöver.

Pajen då i alla fall bestod av en enkel botten gjord på smör, florsocker och vetemjöl. Pajskalet gräddades i förväg och fick kallna innan fyllningen tillsattes. Sedan fick pajen stå i kylen över natten för att sätta sig ordentligt.

Till serveringen spritsade jag på lite grädde och sedan dags för provsmakning. Blev godkänd men kanterna var kanske lite tjocka och blev då lite för hårda. Hade kunnat fördela lite bättre och ha mer deg till botten.

Själva fyllningen tycker jag var lagom syrlig och blev bra kombo med grädden till. Man hade kanske kunnat ha grädde även vid sidan av så hade man kunnat addera lite mer efter smak och tycke.