Applepie-cheesecake ala Roy Fares

De senaste dagarna har jag kört min morgoncardio hemma på träningscykeln. Under tiden har jag suttit och dregglat till mitt nya favoritprogram "United States of Cakes" med konditorn Roy Fares. Är ju inte bara kakorna som man dregglar åt så att säga...
 
Men vilka otroliga mästerverk han gör i sitt tv-program och allt ser ju så himla lätt ut när han gör det! Vet dock att det absolut inte är så lätt som det ser ut, men jag har ändå printat ut flera recept som jag vill testa på att baka! Så jag hoppas på att det finns folk i min närhet som kan tänka sig att ställa upp som provsmakare!
 
Jag har redan testat på ett av recepten nämligen hans Applepie-cheesecake. Var faktiskt inte svår alls att göra och den blev helt klart gudomligt god!
 
 
 
Receptet finns på Kanal5play.se men du får det även här:
Applepie- Cheesecake  (12 bitar)
Pajbotten:
110 g rumstempererat smör
45 g strösocker (½ dl)
160 g vetemjöl (2 ½ dl)

Topping:
50 g strösocker (½ dl)
90 g vetemjöl (1 ½ dl)
20 g havregryn (½ dl)
60 g rumstempererat smör
2 g kardemumma (½ tsk??)

Cheesecakefyllning:
14 g strösocker (1 msk)
3 g kanel (½ tsk)
2 stora svenska äpplen

600 g färskost (cream cheese)
180 g strösocker (2 dl)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
20 g vetemjöl (2 msk)
50 g vispgrädde (½ dl)
165 g ägg (3)

Pajbotten:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smuldeg. Använd alternativt matberedare.
 
Fördela smuldegen jämnt i en springform, 22 cm i diameter. Platta till ytan och se till så att degen täcker bottnen ytan. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Låt svalna.

Topping:
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smuldeg.

Cheesecakefyllning:
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda 1 matsked socker och kanel i en bunke. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg äppelbitarna i bunken och blanda ordentligt.
 
Vispa färskost, 2 deciliter socker, vaniljsocker och mjöl till en fluffig blandning. Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Smörj formen lite lätt med smör på kanten och häll i fyllningen.
 
Strö äppelbitarna ovanpå och fördela smuldegen jämnt på toppen.
 
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, eller tills smultoppingen har fått lite färg. Stäng av ugnen, öppna luckan lite lätt och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.
 
Låt svalna helt. Låt cheesecaken stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt.
 
Lycka till!
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: