smids.blogg.se

Vad vore livet utan ägg?!

Kategori: Allmänt

Hemma hos oss finns det alltid ägg i kylen, både råa och kokta (och även en flaska med äggvita). Att ha ett gäng kokta ägg i kylen är suveränt då det är ett enkelt mellanmål att ta till om man har lite bråttom! Dessutom fungerar också perfekt som pålägg. Och för att inte tala om hur nyttigt det är med ägg!

Ägg är ett väldigt komplett livsmedel som innehåller massor av bra saker för våra kroppar! Ägg innehåller bland annat vitaminerna A, D, E, B2, B9 och B12. Men även mineraler som jod, kalcium, järn, zink och selen. Alla dessa väldigt viktiga för vår hälsa på olika sätt.

Dessutom finns det en hel del antioxidanter i ägg, vilket bland annat skyddar oss mot fria radikaler (som kan skada våra celler).

Ägg innehåller även högkvalitativt protein som är bland annat är viktigt för kroppens återhämtning och muskelutveckling.

Ägg är en bra källa för det ”goda” fettet då det bland annat innehåller omättade fetter i hög grad samt livsnödvändiga fettsyror som kroppen själv inte kan producera.

 

Nu närmar vi oss ju dessutom påsk då många faktiskt äter lite extra ägg vilket ju där är väldigt hälsosamt bland alla alternativ på påskbordet! Att det sen då även äts hel del chokladägg också är ju en helt annan sak….

 

Fördelarna med ägg är då bland annat: de innehåller mängder av näring, de ger en bra mättnadskänsla, går att variera och dessutom ett billigt livsmedel!

Så åter du inte ägg tycker jag definitivt att du ska börja införa det i din kost!

 
Kommentera inlägget här: