Kardemummakakor
Har väl undgått någon att jag gillar småkakor vid det här laget?!
Och det är ju alltid kul att testa lite nya recept som man stöter på så i veckan har det bakats en typ av kardemumma-kaka. Typ som en havrekaka med smak av kardemumma skulle man väl kunna säga, riktigt goda i alla fall. Och väldigt lättbakade, med få ingredienser som man i regel har hemma dessutom – det tycker jag är ett riktigt bra recept helt enkelt. Man kan liksom slänga ihop dem lite snabbt om man får fika gäster med väldigt kort varsel. För vem skulle inte uppskatta en alldeles nybakad kaka till kaffet?! Eller så är det en bra kaka att ha i frysen och plocka fram när man blir lite sugen.

Kardemumma-kaka (ca 30 st)
150 g rumsvarmt smör
3 dl havregryn (funkar fint med fiberberikade)
1 tsk malen kardemumma
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till en deg, går väldigt enkelt att röra ihop med en sked eller knåda med fingrarna.
Forma sedan till bollar (jag körde med 15 g/boll) som du placerar glest på en plåt. De flyter sedan ut under gräddningen, jag hade enbart nio bollar per plåt, hade nog gått några fler kanske men vill undvika att de flyter ihop.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Låt dem svalna på plåten innan de sedan är redo att avnjutas!
