Kycklingschnitzel

Som jag skrev igår har jag sorerat upp min hög av utprintade recept och skapat en veckomatsedel för kommande veckor där nya recept kommer att testas. Ett av de lite nyare recepten i min samling är ett recept på kycklingschnitzel som jag tillagade i söndags. Och som ni vet förespråkar jag ju lättlagade recept och det stämmer in även på detta. Är väl kanske synd att kalla det för recept i och för sig då de flesta kanske redan tillagar mat så här med panering - vilket är det som det ju handlar om.... Men för min egen del har jag typ aldrig gjort mat med panering så här så för mig är det ju nytt och det är ju min blogg så då får jag ju kalla det för recept!
 
Och kanske någon som läser detta inteheller har panerat innan så då vill jag gärna dela med mig av detta, och det behöver ju så klart inte vara kyckling man tillagar men det var så det var i receptet som jag hittade och då följer jag ju det som står!
 
Men kort och gott behöver du då kycklingfilé, panko (typ ströbröd), vetemjöl, ägg, salt och valfria kryddor.
Börja med att dela filén på hälften i tjocklek, banka eventuellt ut den om du ej vill dela den.
På ett fat/en tallrik häller du sedan upp mjöl (typ 2 dl kanske - går ju fylla på i efterhand) och blandar i salt och valfria kryddor. 
I en skål knäcker du ett ägg (fler om du gör en större omgång) som du vispar upp lite lätt.
På ett annat fat/tallrik häller du ut panko (typ 2 dl kanske).
Sedan tar du kycklingen och doppar den i mjlte, båda sidorna.
Nästa steg doppar du kycklingen i ägget och efter det i pankon så at det täcker hela filén.
Stek sedan i olja på stekpanna.
 
Jag valde att servera mina med pommes och grönsaker, men det är ju så klart upp till var och en vad man känner för och gillar.
 
Men testa gärna, då det är enkelt och gott!
 
 
 
1 Emma:

skriven

Lagade kycklingschnitzeln i går. Supergott och gillades av alla i familjen. 👍

Svar: Kul att höra!
Anna Smid


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: