Havre- och dumlekaka
Just nu är det ”min” skola som har sommaröppet på fritids och det är inte alltid så lätt att få folk som vill jobba dessa veckor mitt i juli eftersom det är den ”vanligaste” semesterperioden för många. Men vi har ändå lycktas få ihop det med bra personal som tar hand om barnen på ett väldigt bra sätt så att de som inte får sommarlov ändå får bra dagar.
Och då tycker jag att jag kan få skämma bort personalen med lite extra fika! Senast nu i veckan fick de omgång med en ny sorts kaka som jag ville testa, en ”Havre- och dumlekaka” som lät väldigt god när jag stötte på det receptet.

Enligt receptet kunde man använda annan form av ”godis” istället för dumle också så klart, till exempel en Geisha eller Center eller något sådant. Nog bara fantasin som sätter gränser, men bör nog vara något med choklad så det smälter så där gott så klart!
Havre- och dumlekaka (32 st)
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
1 1/4 dl strösocker
1/4 dl ljus sirap
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning: 16 st Dumlekolor (eller annan godis)
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en rymlig kastrull.
Blanda i resten av ingredienserna, förutom dumle.
Rör om ordentligt tills allt är blandat.
Tryck ut massan i smord minimuffinsplåt (eller minimuffinsformar).
Grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
Tryck sedan i en halv dumle i varje kaka så fort de kommer ut ur ugnen.
Låt svalna i formen innan kakorna flyttas.
Lycka till!
