Falukorvsgratäng smaksatt med ajvar

Skrev ju nyss att jag inte direkt gillar falukorv så till början var jag lite tveksamt till detta recept på en falukorvsgratäng. Å andra sidan gillar jag typ korvstroganoff med falukorv så tänkte att detta recept borde funka. Det är nog egentligen mest stekt falukorv som jag inte gillar så mycket.
 
Hur som helst så har jag nu då testat denna "Falukorvsgratäng smaksatt med ajvar" och det blev en helt klart godkänd rätt som jag säkerligen kommer tillaga fler gånger. Känns bra att få lite nya recept i min receptbank så det kan bli lite variation på middagarna här hemma.
 
Denna gratäng var väldigt lättlagad, vilket gillas skarpt, och det tog ingen längre tid att tillaga den heller. Jag gillar maträtter som liksom klarar sig själva stor del i ugnen! Då hinner man få undan den disk som blivit vid tillagningen!
 
Detta är också en rätt som är lätt att tillaga till många personer alternativt få en del matlådor redo att frysa in vilket också är ett plus tycker jag. 
 
Här kommer då receptet så att du kan testa också!
 
Falukorvsgratäng smaksatt med ajvar (5 - 6 portioner)
500 gram okokt pasta
1 ring med falukorv (välj en korv av hög kvalitet, jag använder alltid den från Vaggeryds chark)
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl creme fraiche
2 - 3 msk ajvar (välj styrka själv, jag körde på mild)
1 ask körsbärstomater
salt och peppar
Ost att strö över gratängen
 
Gör så här:
1. Koka pasta al dente och lägg sedan i botten på en stor ugnsfast form.
2. Skiva falukorven i tunna skivor som du fördelar över pastan.
3. Klyfta tomaterna och fördela dem över falukorven.
4. Värm upp grädde, creme fraiche och ajvar i en kastrull. Smaksätt med salt och peppar och låt sjuda någon minut.
5. Häll gräddblandningen över gratängen och toppa med lite ost.
6. Grädda mitt i ugnen, 15 - 20 minuet till gratängen fått färg.
7. Servera med en härlig sallad!
 
Lycka till!
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: