Tonfisk-lasagne
Så var det då dags att testa ett nytt middagsrecept här hemma igen och denna gång blev det en tonfisk-lasagne.

Och som vanligt när jag lagar mat ska det vara en lättlagat rätt utan en massa konstiga ingredienser. Man kan säkert laga riktiga stordåd med avancerade recept som tar timmar att laga och sedan avnjuta en helt fantastisk måltid... Men det är verkligen inte min grej, mat överhuvud taget är mest ett nödvändigt göra enligt mig. Tur att vi alla är olika!
Men är du då som mig som gillar lättlagad mat så är detta ännu en rätt jag vill tipsa om då så här har du receptet:
Tonfisklasagne (4 port)
Lasagneplattor
Olivolja till stekning
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finrivna (jag kör som vanligt med vitlökspeppar istället)
0,5 dl tomatpuré
400 g krossade tomater (jag tog körsbärstomater som jag mixade, men en ”burk” går ju också bra)
5 dl vatten
1 morot, finriven
0,5 dl kapris (detta skippade jag)
1 msk honung
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk svartpeppar
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1 burk tonfisk i vatten (en burk med totalvikt på 185 gr)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja några minuter.
3. Tillsätt sedan krossade tomater, vatten, morot, kapris och honung. Smaka av med timjan,
svartpeppar, cayennepeppar och salt och låt småkoka i 10-15 minuter.
4. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner tonfisken i tomatröran och bland om ordentligt.
5. Varva sedan tonfisksås och lasagneplattor i en ugnsform (ca 30x20 cm), avsluta med lite sås och
strö över riven ost.
6. Grädda mitt ugnen, cirka 25 minuter.
Smaklig måltid!
