Enkel gratäng
Som ni vet förespråkar jag mat som är lättlagad och gratänger är i regel lättlagade och klarar sig bra i ugnen utan att man behöver göra så mycket när man fått ihop ingredienserna i formen.
För någon dag sedangjorde jag en "Ris- och kasslergratäng" som blev väldigt god och var enkel att tillaga då och lätt att anpassa för hur många man lagar till. Så vill du testa får du här en enkel instruktion om hur jag gjorde:
Jag började med att koka ris och medan det kokade klart skar jag kassler i lagom stora bitar. Man kan ju välja att skära i skivor om man vill, men jag förespråkar mindre bitar (typ kuber).
Sedan hackade jag sparris i lagom långa bitar, 2 cm långa kanske. Och eftersom jag då hade mindre bitar av min kassler blandade jag kassler och sparris i en skål. I den skålen blandade jag sedan även i det färdigkokta riset och rörde om allt ordentligt.
Sedan la jag färsk spenat i botten på en ugnsform och hällde sedan över risblandningen över det. Om du har kassler i skivor kan de ju läggas antingen på spenaten eller ovanpå riset.
Sedan hällde jag över lite matlagningsgrädde samt strödde över lite riven ost.
Och sedan då in i ugnen 225 grader i 20-30 minuter ungefär.
Sedan klart att servera och givetvis med lite grönsaker till då också så klart!

skriven
Vilket bra mattips och det ser verkligen smarrigt ut! <3 Kramis