Tigerkaka

I helgen bakade jag då en Tigerkaka och den försvann väldigt fort kan jag väl säga så den kommer jag nog få baka fler gånger 😊

 

Just det här med sockerkakor har jag inte bakat många genom åren. Vet inte varför det blivit så egentligen för det är ju väldig gott och så värts avancerat heller för den delen och oftast med ingredienser som har hemma.

 

Och eftersom min blogg även fungera lite som mi egna receptbank så lägger jag upp receptet här så jag kan baka kakan fler gånger. Och givetvis hoppas jag att någon  mer blir sugen och bakar kakan så klart!

 

TIGERKAKA

200 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk (eller grädde eller vatten)
2 msk kakao
1 msk vaniljpulver

Smör + ströbröd för att smörja formen

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader och smörja och bröa en form (ca 1,5 l).

 

Vispa smör och socker pösigt med elvisp och rör sedan ner äggen, ett taget, och vispa en stund till.

 

I en separat skål blandar du mjöl, bakpulver och salt. Detta siktar du sedan ner i smörsmeten och vänder ner det i smeten.

 

Tillsätt mjölken och rör om till en jämn smet.

 

Lägg 1/3 av smeten i en egen skål där du sedan tillsätter kakao och rör om till en bra blandning.

 

I resten av smeten tillsätter du vaniljen och rör om till en jämn smet.

 

Klicka sedan hälften av vaniljsmeten i formen och sedan kakaosmeten ovanpå det och avsluta med resterande av vaniljsmeten.  

 

För att skapa själva marmoreringen i kakan kan du dra med en kniv eller sked i smeten för att blanda ihop de olika delarna lite grann.

 

Grädda sedan i neder delen av ugnen i ungefär en timme. Känn efter med en sticka så du vet när kakan är klar.

 

Ta ur kakan ur ugnen och låt den svalna i formen cirka fem minuter innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.

 

Lycka till!

 

 

 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: