smids.blogg.se

Provbakar lite nytt igen då

Kategori: Allmänt, Anna testar, Bakat, Hälsa, Mat och dryck, Mot min toppform, Recept

Tror väl att de flesta där ute någon gång har ätit "kondis-klassikern" Dammsugare?! Jag har ätit många genm åren även om dey nu var väldigt länge sen sist... Mamma bakade smarriga förr om åren (kanske fortfarande?) och anpassade färgen på mandelmassan utifrån tillfälle - om det var till min födelsedag var de så klart rosa, var det jul var de röda och till påsk gula och där emellan var de klassiskt gröna!
 
Som sagt länge sen jag åt någon nu, men ändring på det är på gång! Skrev ju sista om Angelas fina blogg med alla smarriga recept! Och jag skrev också att jag framöver skulle testat på fler av dessa recept - och det har jag gjort idag! Idag har jag bakat en hälsosamare varaint av de klassiska "Dammsugarna"! Och erkänn att det låter skumt om jag säger att de innehåller quinoa och spenat?!
 
 
Rätt coolt tyckte jag och var alltså tvungen att testa! Jag har i skrivandets stund ännu inte provsmakat dem ännu så jag inte uttala mig om smaken... Får kanske hugga in på en till kvällsmaten senare idag!
 
För att vara första gången jag gör dem är jag helt klart nöjd med hur de ser ut, men inser att lite mer övning inte skadar så klart:
 
Receptet och vackra kakor hittar du HÄR!
 

Bakat mera med dadlar - Snickers!

Kategori: Allmänt, Anna tipsar, Bakat, Mat och dryck, Mot min toppform, Recept

Då har jag varit i baktaken igen då, och återigen är det dadlar inblandade i bakandet! Har sagt det förut och säger det igen - att baka med dadlar är toppen!
 
Denna gång bakade jag en slags "Snickers-kaka":
 
De blev väldigt goda måste jag erkänna och de behövdes inte så stor bit för att stilla suget heller för den delen!
 
Receptet hittade jag på denna underbara blogg: Angelasheaven.com som är fullmatad med spännande recept! Kommer lätt prova fler av hennes recept framöver!
 
Just recpetet till denna Snickers-kaka hittar du direkt HÄR. Jag följde recpetet till punkt och pricka förutom att jag delade upp min i mindre bitar så det blev mer som godisbitar nästan.
 
För oss som räknar makronutrienter så är kcal-värdet på hela satsen 1542 kcal, mer ingående än så räknade jag inte denna gång.
 
Stort tack till dig Angela som delar med dig av dina underbara recept med så vackra bilder till!
 
Om någon testar receptet så lämna gärna en kommentar både här och hos Angela så klart!
 
Lycka till!
 

Idag är det vila från träning och kost-tänk

Kategori: Allmänt, Hälsa, Mat och dryck, Mot min toppform, Träning

Mitt sommarlov rullar på för fullt och trots att jag inte gör så mycket så går tiden väldigt fort!
 
Eller "inte gör så mycket" är väl kanske lite fel då jag tränar en hel del, och det var ju liksom så det var tänkt med tanke på min kommande satsning (läs HÄR).
 
Har fått till bra rutiner med min träning som jag trivs med. Funkar superbra om inget annat är inplanerat under dagen, men då är det ju bara att kasta om lite i min "plan". Men om inget annat står på agendan ser mina dagar ut som följande:
 
Vaknar någon gång runt 8 - 9-tiden och går då ut på min morgonpromenad. Samma runda varje dag, då jag gillar rutiner... Så det blir "Brogårdsrundan" på 5,5 km som tar 45-46 minuter (tack Runkeeper) och under tiden lyssnar jag på roliga avsnitt av "Tyngre Radio". Jag har alltid tidigare varit motståndare av att lyssna på massa saker när man är ute och går, men har ändrat min åsikt där helt enkelt! Gäller ju liksom att ta vara på tiden...
 
När jag sedan kommer hem äter jag frukost (nästan alltid proteingröt, annars blir det kvarg med bär, och ägg. Efter det kör jag på med lite posseringsträning för att få till rörelserna så bra som möjligt redan nu. Det är skitsvårt och dessutom jättejobbigt, hur konstigt det än kan låta... Men 10-15 minuter räcker, sen är jag ganska så slut!
 
Efter detta beger jag mig till gymmet för att köra ett pass där på mellan 1 och 1,5 timme. Följer slaviskt min träningsdagbok så jag slipper tänka själv, samtidigt som jag med hjälp av denna hela tiden pressar mig själv till förbättrade resultat!
 
Sen är det hem för att käka lite mellanmål och sen hoppa in i duschen.
 
Efter det har jag "resten" av dagen över till att göra typ ingenting... Förutom fixa middag, mellanmål och kvällsmål...
 
Så som sagt dagarna rullar på helt enkelt! Räknade för skojs skull efter hur jag ligger till och insåg att jag idag går in på min lediga dag nummer 31 (och har ett gäng kvar). Jag har under dessa 31 dagar gått "Brogårdsrundan" 21 gånger (totalt 11,5 mil) och "gymmat" 27 gånger! Känns ändå ganska så bra måste jag säga och jag känner mig nöjd! Har även skött kosten på ett bra sätt, om än inte helt så slaviskt som jag borde men någon förbättringspunkt måste det ju finnas att arbeta vidare på!
 
Så därför kommer jag idag ta en helt "ledig" dag från allt vad träning och kost-tänk handlar om! Tänker till och med kosta på mig att korka upp ledighetens första flaska vin!
 
Önskar er alla en trevlig lördag!
 
Och glöm inte bort att jag har gratis sten för den som behöver det och även några Compeed plåster kvar!