Snart redo för cykelsäsong

Måndag och ny vecka är i full gång efter en lugn helg. Blev en sväng till Jönköping i lördags för att kolla på lite cykelprylar då det ju är hög tid att dra igång cykelsäsongen för i år! Vet att många varit ute redan i flera veckor och till och med året runt, men där är jag alldeles för bekväm av mig! Lite värme och framför allt någorlunda torrt i skogen vill jag ha innan jag tar mig ut. Och särskilt nu med mina nya cykel vilken jag ju helst inte vill smutsa ner 😄

 

 

 

Men förhoppningsvis är det inom kort läge att ta en premiärtur och lite nya kläder vore ju också trevligt. Inte så himla lätt att hitta dock om man inte vill beställa på nätet. Klart att det går beställa på nätet men jag tycker det känns bättre att prova innan man köper än att sen kanske behöva hålla på att skicka tillbaka och byta. Här i Jönköping är utbudet väldigt begränsat men jag lyckades i alla fall få tag i ett par shorts (vilket ju inte är riktigt aktuellt än kanske). Sedan behöver jag även några t-shirts och en lite tunnare jacka. Eller behöver är väl kanske fel ord då jag så klart har andra kläder som funkar för detta, men vill liksom ändå ha separata cykel-kläder. Så får helt enkelt fortsätta leta!

 

Ny hjälm behövde jag dock då den jag har inte har det som kallas MIPS som är ett skyddssystem för hjärnan – ett extra skydd som integrerat i hjälmen. Provade några hjälmar i lördags och idag klickade jag hem en på nätet – nu visste jag ju vad jag skulle ha både storlek och färg så då är det ju smidigt (och billigare) att beställa på nätet.