smids.blogg.se

Två veckor kvar!

Kategori: Allmänt, Hälsa, Mot min toppform, Träning

Idag är det två veckor kvar på den så kallade tävlingssatsning som pågår just nu! Det innebär att det ärt en vecka kvar på den Deffandet innan jag sen går in på tömningsveckan! Är i nuläöget lite oklart hur tömningsveckan ska se ut, finns ju ett antal olika sätt att gå tillväga på och hur mycket man än läser så blir man inte direkt kokare ändå! Men jag har ju coach Lisbet som hjälper mig och som har gett mig två olika upplägg att fundera på. 
 
Det ena är mer eller mindre samma som vid min tävling förra året och det andra är med en inräknad vattenpyramid. Ytterligare ett alternativ som många ägnar sig åt är även att laborera med saltet de sista dagarna, men det har jag uteslutit.
 
Eftersom det ju inte är någon tävling som gäller så tänker jag att det kan vara kul och intressant att testa ett nytt upplägg för att se hur det fungerar och då är det i så fall upplägget med vattenpyramiden som gäller. Det som talar lite emot detta är att jag har lite annat inbokat på kvällarna den veckan som det gäller. Dels en föreläsning och dels ett föräldramöte. Och en vattenpyramid innebär att man dricker ganska mycket vatten vilket då så klart medför att man behöver springa en hel del på toa...
 
Ja, ja, en vecka kvar att fundera vidare på detta helt enkelt.
 
I övrigt så kämpar jag på, precis som jag skrivit i tidigare inlägg. Men jag kan erkänna att det börja kännas i kroppen nu. Det som påverkar mest är att jag ligger på underskott energimässigt vilket då gör att jag blir lite mer trött och att kroppen inte är lika stark, dessutom är jag rätt så frusen just nu. Men det handlar ju om att hitta en bra balans i detta och nöta vidare. Det är ju trots allt väldigt kort tid kvar nu!

Precis hemkommen från mätning

Kategori: Allmänt, Mot min toppform, Träning

Nu så här de sista veckorna innan jag ska vara "tävlingsklar” är det regelbunden avstämning hos coach som gäller. Allt för att nå så bra resultat som möjligt så klart. Så nu i kväll var det dags för vågen och tången att visa vad som händer med kroppen! För även om jag vet att jag följer den plan som vi har bestämt så är det ju inte alltid säkert att kroppen svarar på det sätt som man hoppas på… Detta innebär att allt är lite pirrigt varje gång det är dags för denna mätning, även om jag med blotta ögat kan se att det händer saker!

Och tack och lov så var alla mätvärden bra även denna gång. Detta innebär då helt enkelt att det bara att fortsätta på samma spår en vecka till, nästa avstämning är redan på tisdag nästa vecka!

 

Så fullt ös helt enkelt till nästa mätning!

Ny vecka

Kategori: Allmänt, Jobb, Mot min toppform, Träning

Måndag morgon och vi laddar för en ny vecka igen då, tiden går ju galet fort! Påskolvet som jag skrev om här om sistens är då förbi och en arbetsvecka avklarad sen dess! Dock så var det en intensiv men rolig vecka!
 
Började ju lugnt då det var ledigt på måndagen men sen var det full rulle med blandad kompott av sysslor under dagarna! Vet inte om jag här har skrivit att jag till hösten byter arbetsuppgifter?!  Jag ska då i alla fall börja arbeta som rektor på den skolan som jag just nu arbeter på. Detta är verkligen något som jag serfram emot. Dock blir det lite dubbelarbete nu under våren då eftersom jag ska bedriva mitt vanliga lärarjobb samtidigt som jag ska sätta mig in i det kommande jobbet plus att jag har en termin kvar på min högskolekurs! Så visst är det intensivt och man är ibland väldigt kluven, men bara att köra på! 
 
Förra vecka var då alltså en kolossal blandning av allt: tisdagen varvades med undervisning och möte i chefsgrupp, onsdag var det heldagsarbete med högskolekursen i form av observation och uppsatsskrivning. Torsdag förmiddag var det utbildning i "Hot och våld" för rektorer ocg under eftermiddagen var jag med på några anställningsintervjuer för kommande tjänster till hösten. Fredag morgom började med fortsatta intervjuer och sedan lite undervisning innan ytterligare intervjuer... Så som ni förstår är man lite splittrad kanske?
 
Men nu är det ny vecka som inte är så sönderhackad i alla fall. Börjar veckan idag med högskolearbete men sen är det vanligt lärarjobb resten av veckan i huvudsak!
 
Och bortsett från jobbet så är det ju mycket fokus på min träning just nu (som typ alltid visserligen...)! Om tre veckor är min nuvarande satsning avslutad. Eller avslutad är väl fel ord egentligen för det är ju bara början på vad som komma skall till hsötens plan... Men lite paus på det väldigt intensiva blir det ju så klart. Just nu är det ju hårda pass på gymmet som gäller, fem gånger i veckan. De sista veckorna nu har jag dessutom valt att prioritera vissa muskelgrupper lite extra för finslipning! 
 
Morgoncardion rullar också på med mina springturer på mornarna. Men nu tycker jag snart att det borde bli lite varmare, är fortfarande minusgrader när jag ger mig ut!
 
Önskar er alla en riktigt bra vecka nu då!