smids.blogg.se

COMPEED Skavsårsplåster Extrem

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Buzzador, Skor, hudvård

Jag har av Buzzador blivit utvld att få testa Compeed Skavsårsplåster Extrem!
 
 
Dessa plåster fungerar som ett extra hudlager. De förseglar såret och täcker de exponerade nervändarna och på så sätt lindras smärtan omedelbart. Plåstret bildar också ett skydd mot vatten, smuts och bakterier.
 
I informationsfoldern som jag fick med kan man vidare läsa att magin bakom Compeed skavsårsplåster kallas för hydrokolloidtekonoligi och fungerar genom en aktiv gel med fuktabsorberande partiklar som hjälper huden att stödja den naturliga fuktbalansen. Plåstret blir som ett extra hudlager och ger omedelbar smärtlindring, snabb sårläkning och skydd mot ytterligare friktion.
 
Så vid allra första tecknet på skavsår är det läge att sätta på ett Compeed skavsårsplåster för att hindra blåsor från att uppstå. Alltså är det himla smart att alltid ha minst ett sånt här plåster med sig i väskan! För alla har väl varit med om hur oerhört smärtsamt det kan vara med skoskav?!
 
Jag har nu då alltså fått ett gäng skavsårsplåster att själv testa men så klart också att dela med mig av så att så många som möjlighet att prova denna produkt!
 
Just i skrivandets stund har jag inget behov av plåstret, men då jag köpte tre par nya skor i veckan så vet man ju aldrig när skavsåren smyger sig på...
 
Vill du också testa så är det bara att du meddelar mig så delar jag gladeligen med mig!
 

Inget vidare sommarväder...

Kategori: Allmänt

... så det fick bli en shoppingdag istället!
 
Nej, den lite positivare väderprognosen från igår var inte så mycket att förlita sig på då vi vaknade upp till en igenmulen dag. Så efter morgonpromenad och frukost drog vi till Gällstad för lite shopping i väntan på bättre väder. 
 
Ett gäng skor blev det inhandlad där för min del. När vi var nöjda och klara med Gällstad så var vädret fortfarande inte mycket bättre.  Vi fortsatte då vår shoppingrunda även till Ulricehamn där vi spenderade några timmar till.
 
När vi sedan så småningom var tillbaka i stugan gjorde vi ett tappert försök att njuta på bryggan. Men efter typ 10 minuter var vi genomfrusna och gick upp till stugan igen. 
 
Fick bli ännu en kväll med brasa och tv istället.  Lite kycklingtacos till det var ju inte helt fel.
 
 
Så trots otroligt dåligt väder har vi haft en bra dag. Återstår att se hur vädret är i morgon då, om vi hinner njuta något innan vi åker hemåt igen på eftermiddagen! 

Minisemester i stugan

Kategori: Allmänt

Så är det då dags för min och Vanjas minisemester i stugan! Vi har ju sedan ett antal år nu tillbringat några semesterdagar här med framför allt förhoppning om sol och bad. De senaste åren har dock vädret inte varit med oss då det oftast har varit grått och regnigt. 
 
Inte har dagen idag varit bättre heller,  utan det har mest varit kallt... Men en värmande brasa fungerar ju alltid som tur är.
 
Så kvällen får bjuda på film på tv framför brasan helt enkelt. Och så hoppas vi på bättre lycka i morgon,  prognosen ser i alla fall lite lovande ut. 
 
Om inte annat så finns ju Gällstad och Ulricehamn på inte allt för långt avstånd!