smids.blogg.se

Blogg100:31 - Hårfritt

Kategori: Allmänt, Blogg100, Mot min toppform, hudvård

I måndags var jag ju på  den supertrevliga teamträffen med Team Aliba! Där fick ju massa kunskap om vad man ska tänka på inför tävling och så. En del i det hela är ju det här med kroppsbehåring. På de flesta tävlingar så sprayar man sig ju väldigt brun och då blir det ju inte vidare vackert med all färg på håren så att säga, dessutom kan det ju ge lite som en slags skugga som kan förstöra själva muskelintrycket.
 
Tävlingen som jag ska vara med på i sommar är ju en nybörjartävling och där är det inte tillåtet med att "färga in sig" så då kan man tänka att kroppshåret inte spelar så stor roll. Men även utan färg kan det liksom skugga i det starka lyset på scenen så även då ska det alltså vara hårfritt på kroppen!
 
Därför kör jag redan nu igång med att börja sanera hår på kroppen med hjälp av min epilator så att det inte är allt för mycket när det väl är dags så att säga. Så igår rök håret på armarna, benen kör jag ju alltid mer eller mindre hårfria.
 
  

Blogg100:30 - Hemmapyssel

Kategori: Allmänt, Blogg100, Hemma hos mig

Fortsätter att njuta av påsklovet genom att inte anstränga mig allt för hårt idag heller! Sen beror det ju så klart på vad man menar med ansträngning då också så klart... Jag har i alla fall ägnat dagen åt att fixa och dona lite här hemma. Var ju och shoppade lite nytt på stan igår och det var "tvunget" att plockas fram idag!
 
Men det är ändå skönt att städa och fixa lite när man är ledig, då gör det liksom inget om det tar lite tid. För annars när man städar en kväll när man kommit hem från jobbet så är man ju inte så värst pigg utan vill mest få det hela överstökat så snabbt som möjligt. Och att lägga en hel dag på helgen åt att städa är ju inte heller så kul.
 
Alltså passar dessa lediga dagar till att göra en lite mer noggrann städning med lite mer hemmapyssel än i vanliga fall. Och det är ju alltid trevligt med lite nytt här i hemmet också så klart!
 
Idag var det bland annat ena toan som piffades upp lite grann. Var bland annat inne på butiken Royal Design i går och fastnade för ett doftkrus eller vad det nu kan kallas. Ni vet en liten skål/flaska med doftolja och träpinnar i?! Finns ju en hel uppsjö olika dofter och former av detta men det var först igår som jag riktigt fastnade för det hela!
 
Att det sen då tog typ en evighet att välja doft är ju en annan sak... Fanns ju så många, men sen gäller det att det ska passa in här hemma och inte dofta för starkt heller. Valde till slut mellan två olika och det som avgjorde i slutändan var färgen och designen på själva flaskan!
 
Och jag är nöjd med resultatet i alla fall och det är ju det viktigaste! Nu hoppas jag innerligt på att man inte tröttnar på doften eller att det blir för starkt då heller... Men det får tiden utvisa helt enkelt!
 
 
 
 
 
 

Blogg100:29 - Påsklov

Kategori: Allmänt, Blogg100, Nöje, Shopping

Idag räknas väl som första riktiga "påsklovs-dagen" tänker jag eftersom de övriga dagarna innan ju har varit "vanliga" påskledighetsdagar". Nu har jag ju hela veckan kvar att vara ledig på och det känns riktigt bra!
 
Så vad gör man då när man är påsklovas-ledig?! Oftast på dessa lediga dagar brukar jag verkligen se till att få tid till träning och återhämtning och kanske till och med köra både morgonpass och kvällspass. Men idag har det varit mest vilodag från träning faktiskt. Började visserligen med 40 minuter på motionscykeln i morse men det är också det enda.
 
För eftersom jag är blodgivare har jag idag passat på att lämna blod när man ändå är ledig och det är lite enklare att ta sig till blodcentralen då. Och när man har lämnat blod ska man ju inte träna utan låta kroppen vila. Så alltså var det därför jag körde lite träning på morgonen för att ändå få lite cardio avklarat men sen har jag laddat för blodgivning.
 
Hur laddar man för det då?! Jo, man tillbringar några timmar på stan med shopping och lunch med mannen så klart! Perfekt uppladdning! Att jag sen då kunde få skjuts in til stan till att börja med och att skjutsen sedan kunde ta hem lite tyngre shopping som avklarades innan de åkte hem igen var ju en ren bonus! Sedan har Jimi kunnat agera chaufför mellan sina olika jobb så det har flutit på jättebra. Kan tycka att det är skönt att inte behöva köra runt i stan utan bli upp-plockad där det passar som bäst och få skjuts till nästa ställe utan att behöva tänka på vilken väg och parkering som blir bäst!
 
Vad har det då blivit shoppat kanske någon undrar då också?! Tänker återkomma med lite av shoppingen i egna inlägg i veckan (så jag har några inlägg att fylla ut med i 100-projektet), men det blev lite kosttillskott, lite heminredning och lite kläder typ. Alltså lite lite gott och blandad!