Dadelbollar

Skrev ju i förra inlägget om att jag bakat några dadelbollar som fungerar fint som lite mellanmål eller fika. Googlar man efter recept på dadelbollar finns det ju en hel uppsjö av olika recept så det är ju typ bara att välja och vraka efter vad som lockar mest. Och jag har väl också genom åren testat på ett antal olika varianter och väl heller aldrig varit direkt missnöjd med något recept.
 
De som jag gjorde nu senast då var väldigt enkla och med väldigt få ingredienser och så klart väldigt goda. Så vill du testa dem du också får du receptet här:
 
150 gram dadlar torkade (färska går också bra, men se till att de är kärnfria)
0,5 dl kaffe bryggt (gärna starkt)
2 dl cashewnötter naturella 
3 msk kakao 
0,5 dl Kokosflingor
 
Börja med att mixa dadlarna i en matberedare, är de torkade kan du gärna blötlägga dem en liten stund i kaffet.
 
När de är mixade tillsätter du nötterna så att även de mixas sönder. 
 
Tillsätt sedan kaffe och kakao och mixa ihop allt till en slät smet.
 
Rulla sedan till bollar som rullas i kokos.
 
Du kan själv välja storlek på bollarna så klart men om du vill veta näringsinnehåll så blir det 122 kcal/boll om du gör 10 stycken. Fördelat på 2,3 g protein, 6,2 g fett och 13 g kolhydrater.