smids.blogg.se

Shoppa är alltid kul!

Kategori: Allmänt, Jobb, Mode, Shopping

Jag har ett behov av att uppdatera min "jobbgarderob" en hel del då de flesta av mina byxor är alldeles för trasiga för att använda och massa t-shirts har sett sina bästa dagar! Jag tycker att det känns fräschast att ha en garderob av kläder som jag har på jobbet och en garderob som jag använder "privat". Oftast har det varit så att när jag "tröttnat" på de privata kläderna så har de förflyttats till jobbgarderoben så att jag kunnat köpa nya privatkläder. Men nu ett tag så har jag känt ett stort behov av att uppdatera jobbgarderoben med lite nyinköpta kläder, men samtidigt vill man ju inte lägga för stora pengar på kläder som "man bara har på jobbet", även om man är mer timmar på jobbet än privat...
 
Hur som! Innan jobbet satte igång igen efter sommarlov tog jag en tur till Lager 157 i Jönköping för att köpa på mig lite nytt och hittade då två par byxor, en skjorta och två tröjor som passar perfekt till jobbet! Lite bonus att jag hittade en klänning och skor som jag kan ha privat!
 
Kunde säkert ha klarat mig på det nyiköpa ett tag, men i veckan fick jag lite köpsug igen och kände att Lager 157 ändå hade en hel del att erbjuda. Så idag tog jag med mig mamma på en roadtrip till Gällstad för ett besök på Lager 157 där, ombyte förnöjer ju alltid! Och även idag lyckades jag bunkra upp med en hel del minsann: 6 t-shirts, en tröja och två par jeans! Och bonus med en jacka för "privatbruk"! Mössa och strumpor köpte jag i sportaffären.
 
 
Och nu när jag provat igenom det här hemma så kanske jag börjar använda en del privat först innan det får bli jobb-kläder... Istället ska jag gå igenom mina privatkläder och kanske flytta över lite till jobbgarderoben därifrån!
 
Känns i alla fall skönt att ha fyllt på lite inför hösten!
 

Höst-terminen har startat!

Kategori: Allmänt, Jobb

Hade ett litet flow ett tag där då jag bloggade ganska så regelbundet i alla fall... Men nu har det gått ett bra tag igen inser jag ju!
 
Jag "skyller" det helt på att jag har börjat jobba igen och dagarna är fullspäckade med jobb och träning. Tiden att blogga ligger tyvärr inte så högt prioriteringslistan tyvärr. Men som vanligt så ser jag att ni är ett gäng tappra läsare som regelbunden kikar in här. Tack för erat tålamod!
 
Höst-terminen är då alltså igång sen en vecka tillbaka och jag fortsätter jobba med "min" klass som nu har blivit stora "Femmor", känns som inte alls så länge sen de stod i dörren som alldeles nyfärska små nervösa "Ettor"! Oerhört kul att få fortsätta följa dem i alla fall och se hur de hela tiden (nästintill i alla fall) utvecklas!
 
Tyvärr har vår skola drabbats ganska så hårt av besparingar vilket gör att vi är färre vuxna på skolan och det märks tydligt och vi saknar våra "gamla" kollegor. Inte så mycket att göra åt, även om vi ständigt försöker få mer resurser! Lite ljusning verkar det dock som, men långt ifrån den utsträckning som skulle behövas. Och eftersom vi inte vill att eleverna ska bli "lidande" blir det ju att vi som är på plats sliter desto hårdare vilket leder till att tiden är superknaper.
 
Men vi är tappra och vi har ju trots allt världens bästa jobb så då orkar man väl jobba lite hårdare!
 
Så där har ni lite grund till varför inläggen inte är så värst täta hör just nu! Men följ mig gärna på Instagram där jag är lite mer aktiv! Du hittar mig där som @acsmid
 
 

Nutella Pop Tarts

Kategori: Allmänt, Anna testar, Bakat, Recept

Idag blev det lite bakat här igen då och återigen ett recept från "United States of Cakes! Tänkte att ett recept med nutella aldrig kan bli fel så dagens bakresultat blev därför "Nutella Pop Tarts":
 
Även detta recept finns på kanal5play.se men för enkelhetens skull kopierar jag in det här också:
Nutella Pop Tarts
10-15 st
Deg
330 g vetemjöl (5 ½ dl)
20 g strösocker (1 ½ msk)
2 g salt (½ tsk)
55 g ägg (1)
35 g mjölk (2 msk)
220 g kallt osaltat smör

Fyllning
100 g mörk choklad, 55%
100 g nutella (3 msk)

1 ägg till pensling (detta hoppade jag över då Roy inte gjorde det i programmet)

Deg: Blanda vetemjöl, socker och salt i en matberedare eller i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk lite lätt i en skål. Dela smöret i små kuber och arbeta hastigt in det i mjölblandningen tills det har blivit en smulig deg. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop degen tills den precis bara går ihop. Dela degen i 2 bitar, plasta in dem och låt dem vila i kylen i 20 minuter.

Fyllning: Hacka chokladen och smält den försiktigt i en skål i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt nutella, blanda ihop och ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut den ena degbiten till en rektangel, cirka 27 ½ x 18 cm, på en mjölad arbetsyta. Skär rektangeln i 10 rutor, cirka 5 ½ x 9 cm. Pensla rutorna lätt med ägg (hjälper till att senare hålla samman över- och underdel) och flytta över dem till plåt med bakplåtspapper.

Lägg 1 tesked fyllning i mitten på varje ruta, håll sidorna rena. Kavla ut och skär den andra degbiten på samma sätt som tidigare. Lägg de nya rutorna ovanpå de med fyllning, tryck till med en gaffel runt sidorna och nagga sedan översidan på varje pop tart med gaffel eller tandpetare eller stansa ut rundlar med hjälp av en rund tyll. Detta ger ett väldigt fint mönster.

Låt pop-tartsen stå i frysen i cirka 20 minuter. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–22 minuter, eller tills de fått en lätt och fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt på galler och förvara sedan kakorna torrt.
 
Lycka till!