smids.blogg.se

Fyra dagar kvar

Kategori: Allmänt, Hälsa, Mot min toppform

Då är det verkligen nedräkning som gäller! Tisdag idag och på lördag är det dagen D! Alltså helt galet hur fort tiden ändå har gått! Men helt klart känns det bra att det är på sluttampen nu!


Var hos coach för en "sista" formcheck igår kväll. Grejen är nämligen den att idag drar han iväg till Mexico och kommer således inte vara med på själva tävlingen och då heller inte kunna formchecka mig fler gånger. Men jag är tack och lov inte lämnad ensam utan hans bror som även han är coach ställer upp som stand-in! Kommer absolut behöva någon som hjälper mig hela vägen och som under själva tävlingsdagen exakt styr upp hur jag ska göra med allt!

Men åter till gårdagens formcheck då som tack och lov fick godkänt. Men lite kvar att slipa på ända in i det sista så klart. Tömningsveckan körde igång i lördags med den innebörden att jag i dagarna nu jobbar med vatten- och saltbalanansen i kroppen. Allt för att få så tydliga definitioner av musklerna som möjligt. Kosten i övrigt kommer fram till fredag vara ganska lik de senaste veckorna med bara någon enstaka justering. Sen på fredag är det dags att börja fylla och ladda igen.


Hela resan har varit spännande och lärorik på sitt sätt och jag ser med spänning fram emot vad som kommer hända de sista dagarna nu och framför allt vilken form jag kommer vara i på själva tävlingsdagen då så klart! Man vet ju aldrig hur kroppen kommer svara och agera!
Så full fokus några dagar till helt enkelt!

Nu är det inte länge kvar!

Kategori: Allmänt, Mot min toppform, Träning

Nu börjar det snart bli dags för nedräkning på riktigt inför min kommande tävling, är ju typ bara 1,5 vecka kvar nu! Var hos coach för formcheck igår och alltid lika skönt att få en bekräftelse på att allt det fortfarande gåt enligt plan! Inte helt i hamn ännu, men helt klart i bra läge! Nu har vi så smått börjar planera upp alla dagar fram till tävlingen! Lite justering i kosten kommande dagar innan jag till helgen kör igång med själva tömningsveckan. Allt känns så himla spännande och det är mycket som är nytt för mig med denna tävling i och med att jag har ny coach, då blir ju upplägget helt klart annorlunda. Men jag ser en stor förbättring på min form än vad jag någonsin har haft tidigare och det känns bra så klart!

Träningen kommer fortsätta mer eller mindre precis som vanligt ända fram till dagen innan tävling. Men jag behöver nu verkligen dessutom lägga extra krut på poseringsträning! För som jag skrev i något inlägg tillbaka spelar det ju ingen roll hur bra fysik jag har om jag inte kan visa upp den på bästa möjliga sätt. Så nu ska jag försöka få till lite posering varje dag, behöver ju inte vara några längre stunder men det gäller att hitta rätt flow i I-walken och att sätta varje posering vid kvartsvändningarna! 

 

 

Philips Sonicare DiamondClean

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Buzzador, Hälsa

Genom Buzzador har jag fått möjlighet att testa denna eltandborste från Philips. Jag är ofta ganska noga med mina tänder och dess tandvård och är regelbundet hos både tandläkare och tandhygienist så att få testa en lite lyxigare eltandborste känns spännande. För visst måste den väl vara lite extra lyxig då priset ligger på cirka 3000 kronor?! Jag skulle nog inte spontant gå och köpa en tandborste till det priset även om jag som sagt är noga med min munvård, men ska verkligen bli spännande att få testa den nu då!

Lite häftigt också att man liksom kopplar den till en app som hjälper dig att analysera din borstning och ger dig tips och råd (och ofta lite bak-läxa om man slarvat/missat)!

Jag är sedan tidigare van vid eltandborste men då med runt borsthuvud, denna har istället ett ”vanligt” borsthuvud. De första gångerna var det lite ovan känsla då det nästan liksom kittlade lite i munnen när man borstade och det gäller att hålla munnen stängd för annars skvätter det galet mycket (lärt av erfarenhet…). Borsten rör sig med 31 000 pulserande rörelser/minut så ni kan säkert förstå att det är lite fart på den!

Det medföljer fem olika borsthuvuden beroende på vilken effekt man ute efter och då även olika program på tandborsten. Jag har u nuläget bara testat av dem, tänker att jag vill ge det några dagar för att få till rätt teknik. Men redan efter första användandet måste jag säga att tänderna kändes väldigt rengjorda. Borsttekningen gör på något vis att det förs in vätska mellan tänderna och längs tandköttskanten för bästa möjliga resultat.

Själva designen på tandborsten är också väldig snygg tycker jag. Laddstationen består av ett medföljande glas där du placerar din tandborste för laddning. Det var även med ett snyggt resefodral som tillåter laddning via USB!

 

Ska verkligen bli spännande att testa denna en lite längre period då, men som sagt känns redan bra redan efter bara några dagars användande.

Läs gärna mer om produkten HÄR.

 
 
Vill du också bli en Buzzador och få möjlighet att testa nya spännande produkter? Lämna då en kommentar här så skickar jag en länk till dig där du lätt kan registrerar dig som Buzzador!