CHOKLADDOPPADE HAVREFLARN MED KAFFESMÖRKRÄM

Förra helgen hittade jag ju ett recept på en typ av fyllda havreflarn som jag bakade då och blev väldigt nöjd med smakupplevelsen av dem. Mina blev alls inte lika fina som i receptet jag hittade och där var de även doppade i choklad, vilket jag skippade. Men det var galet goda ändå!

 

Så dessa vill jag baka fler gånger och förhoppningsvis få till dem lite bättre med lite mer övning. Och att doppa dem i choklad tror jag verkligen tillför det lilla extra så det ska jag definitivt göra nästa gång. Jag bakade dessutom mina på fiberberikade havregryn och jag tror att de kan bli snäppet bättre med ”vanliga” havregryn så det får det också bli nästa gång.

 

Receptet hittade jag inne hos Hannas bageri så du kan kika in HÄR om du vil ta del av receptet där och se hennes fina bakverk annars får du receptet även av mig här då om någon mer blir sugen på att testa dem.

 

CHOKLADDOPPADE HAVREFLARN MED KAFFESMÖRKRÄM (10-15 dubbla)

Havreflarn:

75 g smält smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
3 dl havregryn
1 ägg

100 g mörk choklad

 

Kaffesmörkräm:

150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
0,5 – 1 dl strakt kaffe, kallt

 

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Smält smöret och blanda ner sockret.

 

Blanda mjöl, bakpulver och havregryn i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet.

 

Tillsätt till sist sirapen.

 

Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut (9 kakor per plåt fungerar fint).

 

Grädda mitt i ugnen i ca 7-10 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna.

 

Smält chokladen över ett vattenbad.

 

Ta sedan ett havreflarn i taget och doppa ner till hälften. Låt stelna.

 

Gör smörkrämen genom att blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Häll sedan försiktigt ner kallt kaffe under omrörning.

 

Spritsa eller bred sedan ut ett lager på hälften av flarnen och lägg på ytterligare ett flarn.

 

Lycka till!