smids.blogg.se

Summering av mitt 2015

Kategori: Allmänt, Hemma hos mig

 
Då var det dags att skriva en liten sammanställning av det gångna året då. Alltid lite kul att blicka tillbaka så här för man har glömt en hel del som man har gjort under året. Jag har ju inte varit så flitig på att blogga i år så det får bli bitar plockade från Instgram istället och det går ju precis lika bra det. Så här har du mitt år 2015 i en kortare sammanfattning:

Vi började året med att åka på en minisemester till Lübeck där vi åt mycket gott och kanske inte så nyttigt och Jimi kollade in en vattenkran:

 
 Efter dessa dagar av svullande var det dags att komma igång med träningen  och bättre kosthållning igen då tankarna nu var inne på att göra en tävlingssatsning framöver:
 

Jag köpte mig de populära Good-balance armbanden som skulle vara så bra mot typ allt. Jag märkte ingen direkt skillnad men vet att andra i min närhet inte ”vågar” ta av sina så kanske att de funkar för en del då:

 

 När jag tittar igenom mitt Instagram-konto för uppdatering av året (då jag inte bloggat så flitigt i år) så inser jag att det är väääldigt många bilder på inköp av underbara produkter från Skogro Spa:

 

Jag och mamma var på vår sedvanliga Göteborgsresa, i år dock med två övernattningar för att hinna med så mycket shopping och god mat som möjligt:

 

Genom jobbet lärde jag mig en himla massa nytt om el-lära:

 

 

Jag och Vanja hade traditionsenlig glassprovning:

 

 

Jag var på Habo-scrappen och som vanligt fick jag inte så värst mycket gjort kanske, men kul är det i alla fall:

 

 Jimi köpte bildelar i Stockhom så vi tog oss en liten tur dit med övernattning på hotell och biobesök (att jag glömde en jacka på hotellet där grämer mig fortfarande):

 

En hel del ekologiska grönsaker har det ätits från Söderlinds grönsaker under året. De mesta har mina snälla föräldrar försett mig med:

 

Jag har ”utsatts” för ett antal kalipermätningar hos coach under året:

 

 

Jag och Vanja hade minisemester i stugan. Och som vanligt inget vidare väder, men det spelar inge större roll när man kan åka iväg och shoppa lite istället:

 

 

Jag köpte mig en ny telefon:

 

Lite nya kakor har jag testat på att baka:

 

 Under sommaren var det mycket arbete (för Jimi vill säga…) med att få lite ordning med murar och gångar o trädgården och ett soldäck. Jag gjorde en liten insats och målade ett gäng plankor i alla fall:

 

Och dessutom stod jag för mark-service genom kulinarisk grillad korv! Tror vi slog rekord i korv-grillning i år genom att grilla korv två gånger!

 

 

Sen blev det en tuff höst med alldeles för mycket att göra på jobbet och strul på olika sätt. Många helger gick till att försöka ”jobba ikapp”:

 

 

Ett gäng biltävlingar har vi varit på under året också (dock bara som åskådare i år dåbilbygge pågår hemma i garaget), i varierande temperatur:

 

 Tog en höst-tur med kära mamma till Gällstad för lite mamma-mys och shopping:

 

 

Tillbringade en lördag på SM i Alingsås och samlade massa inspiration och lite nyinköpta godsaker:

 

Hösten var som sagt intensiv så några härliga dagar i Lubeck i november var välkomna:

 

 

Jag ”upptäckte” chaga och var eller mindre beroende av chaga-te en period:

 

 

Jag körde igång med en lite mer seriös diet uppstyrd av coach:

 

 Den jobbiga hösten (jobb-mässigt) resulterade i att jag sökte och fick nytt jobb (påbörjas dock först i mars…):

 

 

Vi var på ”Fitness-festivalen” i Göteborg som dock var oerhört dålig i år. Räddades upp av ett härligt föredrag av snyggingen Roddy Benjaminson:

 

 

Och helt plötsligt var det jul och vi til och med skaffade oss en julgran i år:

 

 

Och nu är då detta året till ända också. Ett väldigt intensivt år då med en alltför hektisk och mindre kul höst. Så jag ser med glädje fram emot ett nytt friskt år och önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Ekologiskt tvättmedel

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, Hemma hos mig

Alltså det här med att tvätta är väl något som alla regelbundet ”roar” sig med?! Och jag antar att vi alla har sett reklamfilmer med alla fantastiska tvättresultat man får av diverse olika tvättmedel?! Spelar ingen roll vilken typ av fläckar man får, allt går enkelt bort om man bara har just ”detta unika, superförbättrade” tvättmedlet!

 

Jag för min del har inte fallit för alla dessa reklamfilmer utan har, helt utan tv-reklam, upptäckt tvättmedel från Attitude som bland annat säljs hos Skogsro Spa (japp en butik som jag är beroende av…). På Skogsro´s sida finns följande att läsa om tvättmedlet:

ATTITUDE® är världens första miljövänligt certifierade och CO2 neutrala hushållsserie. Med en stark hållning mot global uppvärmning stärker ATTITUDE® sin ställning som gröna pionjärer i rengöringsindustrin. ATTITUDE® är växtbaserade och innehåller inte fosfater, sulfater, färgämnen eller syntetisk doft. Dessutom har de fokus på att minimera miljöpåverkan i produkterna så att de är så biologiskt nedbrytbara som möjligt. Alla produkter är certifierade Eko-Friendly av UL/Ecologo. De innehåller inga animaliska tillsatser (vegan) och är inte testade på djur.”

 

För ett bra tag sedan så bestämde jag mig för att testa deras tvättmedel och jag är absolut inte besviken! Visst att vi inte har världens mest smutsiga kläder då vi inte spiller vin eller sås hur som helst eller rullar oss i gräs och lera så jag kanske inte är rätt person att uttala mig om tvätteffekten. Men det bryr jag mig ju inte så värst mycket om för mina kläder blir ju rena och det är ju det viktigaste för mig. Hur alla andra har det bekymrar ju inte mig det minsta…

 

Då jag alltid har kört på parfymfritt tvättmedel (man har ju tusen andra saker på sin kropp som har sin doft, jag menar typ schampo, hårvax, hårspray, parfym, bodylotion, tvål etc) så var det ett givet val även när jag skulle testa detta. Och hur söt är inte flaskan med den söta lilla baby-pigvinen med hjälm och skridskor?!

 

 

Det står på förpackningen att det räcker till ca 35 tvättar, men jag har kört många fler än så tror jag (har ju inte räknat dem precis) då jag nog tar lite mindre än vad som behövs. Men som sagt, våra kläder är sällan så enormt lortiga…

 

Har varit supernöjd och härom sistens var det dags att beställa hem en ny flaska (kan då även erkänna att jag det sista även har spätt ut med lite vatten i flaskan så det har räckt även till någon extra tvätt ytterligare... Snål? Ekonomisk? Miljömedveten? Du väljer!).

Denna gång tänkte jag ändå vara lite modig och gå på med ett tvättmedel med en doft och föll då för det som hette ”Tvättmedel Citrus Zest”som enligt skogsro´s sida beskrivs så här ”Med doft av eucalyptus, lime, apelsin och rosmarin. Mycket effektivt flytande tvättmedel. Enzymfritt för att minska risken för allergier Lämplig för både syntetiska och naturliga fibrer Koncentrerad: lite räcker långt. 1,05 liter för 35 tvättar. Utvecklad för att även användas i kallt vatten Passar både vit- och kulörtvätt Innehåller inte talg från djur. Fosfatfri Fri från färgämnen Inga optiska vitmedel Tillverkad av ingredienser du inte behöver oroa dig för. Även om cancerframkallande kemikalier, mutagener och ämnen som kan störa fortplantningen alla är föroreningar som är godkända enligt lag, så kommer du inte hitta dem i ATTITUDE”.

 

Och nu har jag kört en omgång tvättar med detta citrusdoftande tvättmedel och doftar helt klart underbart, absolut inte starkt utan bara fräscht!

 

Så är du sugen att testa ett nytt bra tvättmedel utan en massa konstiga tillsatser och krångliga innehållsförteckningar så kan jag varmt rekommendera detta!

 

 

Ska jag någon gång lära mig att ha ordning?!

Kategori: Allmänt, Hemma hos mig, Scrapbooking

Jag har en superbra pysselhörna med en jättebra arbertsyta i ett av våra rum här hemma. Tyvärr är jag urdålig på att hålla denna yta fri från en himla massa saker som inte hör hemma där... Har blivit som en perfekt avlastningsyta där jag lägger ifrån mig allt möjligt, så som kläder, burkar som ska till pant, böcker, väskor, smycken... you name it! Helt onödigt att lägga alla dessa prylar här istället för på rätt plats direkt, och ingen annan att skylla på förutom på mig själv.
 
I veckan fick jag ett ryck och röjde på bordet och det ser ju så mycket trevligare ut när det liksom är tomt och det går definitivt lättar att pyssla där då också!
 
Får dessa städryck emellanåt (när det liksom börjar rasa ner på golvet...) och tänker varje gång att "nu ska jag minsann hålla det så här rent hela tiden"! Brukar vanligtvis hålla i sig en vecka som mest och sedan börjar det läggas saker där igen. Och när väl första saken är lagd där går det liksom av sig själv att lägga fler saker där "så länge".
 
Och känner jag mig själv rätt kommer det bli precis likadant igen om några dagar... eller... ska jag lyckas denna gång?! Återstår att se!
 
En stor fördel med dessa städryck är att det vid dessa tillfällen oftast per automatik blir lite av en upprensning och genomgång av massa prylar som jag egentligen inte har någon användning för men inte haft hjärta att slänga. Men i städrycket så går det mycket lättare att slänga, vilket borde innebära mindre att rensa bland nästa gång väl?!