smids.blogg.se

Årets sista dag år 2016

Kategori: Allmänt

Tänk ändå vad fort ett år går! Känner mig som typ 73 år när man säger så visserligen, men det får jag väl stå för helt enkelt!
 
Det är väl inte ett år då jag har bloggat så värst mycket får jag väl erkänna, men jag har liksom "valt bort" den tiden. Har ju istället varit lite mer aktiv på Instagram där jag finns som @acsmid, det är ju en väldigt enkel metod att dela med sig av vad man gör just "där och då" på ett helt annat sätt än ett blogg-inlägg. Sen ger ju ett blogg-inlägg så mycket mer information så klart men nu är det som det är med det.
 
Jag har tidigare genom året gjort ett "summeringsinlägg" av året som har gått vilket har varit kul framför allt för min egen del när man blickar tillbaka så där. Men i år tänker jag inte göra på riktigt samma sätt, i år blir det lite nytt! Vet inte om någon minns mitt inlägg i början av året som handlade om en "grej" jag hittat på Instagram då, nämligen en burk där man skulle samla lappar med bra grejer som händer under året?! Du kan läsa hela det inlägget HÄR. Och jag har nu faktiskt under året samlat små minneslappar i en burk!
 
Jag har i skrivandets stund inte öppnat burken, men det blir väl till att göra i eftermiddag tänker jag. Så när jag har gjort detta kan jag säkert skriva ett nytt inlägg där jag delger er av mina höjdpunkter under 2016!
 
 

Framtidstankar med träningen

Kategori: Allmänt, Hälsa, Mot min toppform, Träning

Snart nytt år och tävlingskalendern för kommande säsong ligger nu ute så det är väl hög tid att planera för kommande tävlingar?!

Mina tävlingsplaner ligger ju visserligen ganska så långt fram, typ november/december 2017, så kanske inte superpanik på så sätt… Men det tar ju galet mycket tid att bygga muskler och forma den kropp man vill ha. Och att bara tänka ”det är ju så länge kvar” är ju en risk, för helt plötsligt är man liksom där!

Så i början av veckan när jag var på träningspass hos coach Lisbet började vi spåna på lite datum och planer framöver. Nu när jag inte tävlar på nybörjar-nivå så är ju kraven (framför allt min egna) högre och det kommer krävas en galet grym fysik för att ha någon chans över huvud taget! Och för att nå den eftersträvade fysiken är det ju egentligen bara två saker som gäller- träna hårt och ät rätt. ”Svårare” än så är det ju inte eller?!

Om det ändå vore så enkelt?! Krävs ju ett jävlar anamma och ett starkt pannben och karaktär för att lyckas! Och för min del så är det nu dags att snäppa upp en nivå på alla sätt och vis och inte längre tänka ”det är ju så länge kvar så det är ok att fuska lite grann…”. Nej, nu är det pannben på igen!

Så för att öka motivationen något så har vi satt upp ett ”fejk-datum” i vår då jag ska vara tävlingsklar med allt ved det innebär (mer eller mindre)! Då får vi även chans att testa på det här med en tömning igen och se vad som finns där under de mjukare delarna och vad som behöver förbättras för höstens tävlingar!

Ska bli ett spännande år helt enkelt!

Kan man kalla sig lokal-kändis?!

Kategori: Allmänt, Anna tipsar, Mot min toppform, Träning

Som ni nog vet så tränar jag ju vissa av mina pass hos min coach Lsibet på hennes gym som kallas Bärengården. I veckan som gick fick Lisbet och gymmet besök av en lokal nättidning (jmini.se) som skulle öra ett reportage om Lisbet och hennes verksamhet. Lisbet hade då bett även mig komma med som representant för teamet och självklart säller man upp!
 
Och nu finns reportaget att läsa HÄR! Så kika gärna in och läs!