smids.blogg.se

Blogg100:92 - Nya frisyren

Kategori: Allmänt, Anna testar, Blogg100, Nöje

Skrev ju i lördags att jag var på väg till frissan för att göra en stor förändring beträffande mitt hår genom att sätta i extensions. Nu är det ju tisdag så det har ju gått några dagar och jag skrev ju då även att jag skulle återkomma med resultat så det är väl bäst att jag gör det då… Har inga superbra bilder att visa egentligen, men ni får hålla till godo med de som jag har lagt ut på Instagram.

 

Innan jag åkte såg det alltså ut så här:

 

Och efter ungefär 4,5 timme i frisörstolen ser det ut så här:

 
 

Jag är nöjd men det är verkligen ovant med detta långa hår och det kommer gå åt många timmar för att ”lära mig” hur det fungerar antar jag!
 
 

Blogg100:91 - LdB Oil Infused

Kategori: Allmänt, Anna tipsar, Blogg100, Buzzador, hudvård

Jag är ju med i Buzzador som är en himla kul grej då man får chans att testa på massa spännande produkter (klicka på min kategori Buzzador för att se mer). Det som jag har fått hem nu att testa är en produkt från LdB som heter Oil Infused Body Cream som är en del av LdB´s hudvårdsserie som är särskilt framtagen för torr hud.
 
I den medföljande broschyren kan man bland annat läsa följande om produkten:
"Det nya med denna hudvårdsserie är att den är berikad med macadamiolja som är känd för sina närande och vårdande egenskaper. Oljan hjälper till att kapsla in och bevara fukten och verkar mjukgörande på huden och lämnar efter sig en varm och feminin doft."
 
Så nu ska här smörjas och utvärderas då helt enkelt så får jag väl återkomma med resultat framöver då det inte känns rättvis att bedöma efter bara någon enstaka insmörjning.
 
 
 
 

Blogg100:90 - Mors dag

Kategori: Allmänt

Idag är det alla mammors dag då vi i Sverige firar Mors dag idag - så jag säger stort grattis till min mamma som helt klart är världens bästa mamma!
 
Varför firar vi då mors dag? Jag sökte runt på nätet och hittade följande:
Mors dag är som så mycket annat en amerikansk idé. Dagen firas i stora delar av världen men den infaller dock inte alltid på samma dag i de olika länderna.

Seden startade med att en amerikansk kvinna, lärarinnan Anna Jarvis (1864-1948) i Philadelphia, år 1907 ville fira sin bortgångna mors minne med en predikan i kyrkan. Modern hette Anna Maria Reeves Jarvis (1832-1905) och hade två år tidigare avlidit, 72 år gammal. Anna Jarvis fick prästen i Graftons kyrka i West Virginia att predika om moderskärlek och om fjärde budordet "visa aktning för din far och din mor". Själv hade hon smyckat kyrkan med vita nejlikor, och när gudstjänsten var slut stod hon i kyrkdörren och delade ut blommor till alla som ville lägga en blomma på sin mors grav. Den här händelsen spreds så småningom över hela Amerika, och 1913 drevs ett kongressbeslut fram som fastslog att andra söndagen i maj skulle firas som mors dag. Att det blev just den dagen berodde på att det var Anna Jarvis mors dödsdag.

Seden spreds vidare till Australien, Frankrike och Norge, dit den kom 1919. Från Norge var steget inte långt till Sverige och här i landet var det författaren Cecilia Bååth-Holmberg (1857-1920) som i tidskriften "På vakt" tog upp traditionen. Hon föreslog dock att mors dag skulle firas sista söndagen i maj istället – vilket vi nu också gör - eftersom det då skulle finnas blommor och grönt i nästan hela landet. Hon gav även ut en "handledning" på HUR man skulle fira sin mor – det skulle vara kaffe på sängen, flaggning, diktläsning, sånguppvaktning, därtill bön om förlåtelse för att man som barn inte alltid gjorde det rätta – med löfte om omedelbar bättring. Dessutom skulle barnen ha ritat egna teckningar till mor, det blev nästan obligatorisk sysselsättning på skolans teckningstimmar.
Det här skulle vara mors dag då hon slapp att laga mat, städa, och passa upp på alla andra – mors fridag med andra ord.
 
Hittade även dessa instruktioner för resten av familjen inför Mors dag: