Scott Contessa 920

 
För några veckor sedan, när alla rektorer i kommunen var på plats igen efter semestern, hade vi en typ  typ av Kick-off där vi skulle ut i skogen och cykla. Detta planerades redan innan semestern och jag var väl inte direkt den som tyckte att det lät som någon kul grej direkt...
 
När det började närma sig den bestämda dagen kan jag väl erkänna att jag försökte hitta någon dålig ursäkt för att inte hänga med på detta. Men insåg ganska snart att så gör man ju inte, utan bara att haka på och göra det bästa av situationen. 
 
Och direkt när vi kommit igång på cyklarna i skogen i Hökensås så insåg jag att detta ju var riktigt kul! Jag är ingen cykelvan person och de senaste åren är cykelturerna lätträknade och då har det typ handlat om att cykla till gymmet eller affären. Men detta var en helt annan grej med helt andra cyklar! Det var en så härlig känsla - även om jag givetvis var väldigt försiktig bland alla rötter och branta backar. Men känslan av cyklen liksom matade sig fram oavsett underlag var helt fantastisk! Detta kunde jag minsann tänka mig att göra fler gånger!
 
Jimi som har ett större cykelintresse har genom åren cyklat en del och även försökt få med mig på detta - men jag har då aldrig fattat grejen. Men nu minsann var jag eld och lågor och då var ju inte Jimi sen på att ta tag i det hela så att säga! Så sen dess har han letat efter den "rätta" cykeln till mig, vilket inte varit så lätt då utbudet är väldigt begränsat.
 
Men så i fredags dök den rätta annonsen upp och efter lite kort överläggande hade Jimi kontaktat säljaren och swishat över handpenning - för detta var den verkligen den perfekta cykeln till mig! 
 
Det innebar att det fick bli en liten roadtrip till Hammarö, utanför Karlstad, igår att hämta hem min fina cykel! Roadtrip är ju alltid roligt och de flesta gångerna innan har det ju varit för att åka och köpa maskiner eller så som Jimi behövt, men denna gång var det då min tur! 
 
Och annonsen ljög verkligen inte, det var en så galet fin cykel och jag är så nöjd! Jag har ingen som helst kunskap om vad som är bra på en cykel, det förlitar jga mig på att andra har koll på så går jag mer på hur den ser ut och känns helt enkelt!
 
 
 
 
I och med  att vi nu i dagarna går in i september så är det väl inte så lång tid kvar på cykeksäongen i år, men jag hoppas få till någon runda i alla fall!