smids.blogg.se

Planering är A och O

Kategori: Allmänt, Hälsa, Mat och dryck, Mot min toppform, Träning

Jag är ju som många vet en person som föredrar struktur i livet utan några större impulser! Gillar när allt liksom flyter på som jag tänkt och planerat...
 
Och det här med att planera kan ju vara ganska så kul och lite nördigt kanske... men när det gäller min mat och träning är det planering till max som gäller och inte mycket som kan rubba på det minsann! Och med tanke på att jag har ett tydligt mål med detta så finns det ju liksom inte utrymme för några avvikelser.
 
Vad det då gäller träningen behöver själv passen kanske inte egentligen vara så väldigt planerade i sig. Det handlar ju då mer om att träna den mängd som behövs och att det är fokus på rätt muskelgrupper. Många går ju till gymmet och bestämmer mer eller mindre på plats vad som ska köras och absolut inget fel på det. Kan nog vara klokt att känna in dagsformen och kolla av läget på gymmet så man ser vad som är ledigt där. Men jag för min del följer ju min träningsdagbok där jag i förväg planerat igenom vad som ska köras. Det funkar bäst för mig helt enkelt!
 
Maten däremot är ju grymt viktig att planera i förväg! Och jag kör ju på ett två-veckors upplägg där jag då bestämmer två veckor i förväg vad jag ska äta under dagarna. Och för enkelhetens skull blir det samma upplägg varje dag under veckan. För på söndagar lagas veckans mat och då är det ju väldigt enkelt att bara laga storkok av två rätter, en som lunch och en som middag!
 
Och det planerande anser jag hjälper mig mycket och jag sparar en hel del tid på det. Behöver ju sällan fundera på vad jag ska äta, utan bara plocka fram min låda från kylen! 
 
Och är det så att någon dag av någon anledning skulle se annorlunda ut än en vanlig arbetsdag så spelar det ingen större roll, mina matlådor är genomtänkta och fungerar att ta med och äta även kalla om det är så! 
 
 

Att skriva en tenta!

Kategori: Allmänt

Om knappt en timme ska jag skriva en essä-tenta! Helt ärligt så vet jagintehur många år sedan det är jag sen jag skrev en tenta sist?! Och jag vet i tjyven om jag har skrivit någon essä-tenta överhuvudtaget?! Ska bli intressant och spännande att se hur det kommer funka...
 
Upplägget är att vi sitter hemma på våra egna små kammare och skriver, vi har tentan tillgänglig mellan klockan 09.00 och 15.00 sen stängs den ner. Jag hoppas innerligt att det blir frågor som mankänner att man kan ta sig an utan allt för mycket svårigheter!
 
Så nu laddar jag upp genom att ögna igenom böckerna lite grann och njuter av en god kopp grönt te!
 
 
Nåja, skulle man missa så går det ju alltid göra om!
 
 
 

Alla förstår nog inte riktigt!

Kategori: Allmänt, Mot min toppform, Träning

 

Alltså det här livet med en viss strävan och målfokusering på min "toppform" har nog många svårt att förstå. Framför allt har många svårt att förstå hur mycket det faktiskt krävs för att nå ditt man vill. Sen beror det ju så klart på vad man har för mål med sin träning... Men nu ser jag ju bara till mig själv eftersom det är mitt liv bloggen typ handlar om... 

Visst kan jag själv tänka att man är lite rubbad som gör en tävlingssatsning utan att tävla så som jag gör just nu! Men jag hoppas och tror att det hjälper mig att nå en högre måluppfyllelse den dagen då jag faktiskt ska tävla! Jag behöver träna upp den mentala biten både inför och efter en tävling för att inte hamna i några fallgropar under resans gång till hösten.

Jag är helt klart nöjd med den prestation jag gjorde på Alströmer i somras, men jag har nu så mycket mer kunskap om hur jag och min kropp fungerar och vill ju då så klart forma ett "bättre jag". Den resan jag gjorde då var helt fantastisk, men jag vet att jag kan göra det ännu bättre nu med den erfarenheten i bagaget!

Och detta vet jag kräver tid och styrka av alla dess slag! Framför allt tror jag att det är den mentala biten jag behöver snäppa upp en nivå och med det så kommer liksom den fysiska biten på köpet tänker jag. Missförstå mig rätt, jag fattar att det krävs otaliga timmar på gymmet och planering av kosten, men är inte hjärna med så kommer dessa bitar heller inte fungera!

Så denna långa förberedelsetid är grymt intressant för mig själv i första hand och det känns som om jag lär mig lite nytt nästan varje dag! Det handlar så galet mycket om rannsaka vad hjärnan egentligen vill utan att tappa bort sig på vägen - man får liksom tänka till både en och två gånger (ibland även tio...) innan man agerar!

Sen är det då alla runt omkring som man till viss del får försöka ignorera då de inte kan förstå hur jag tänker. Absolut många som visar förståelse för det jag gör även om de tycker att det är "galet", men låter mig hållas. De andra som inte kan acceptera det hela får man liksom tänka bort på sätt och vis.