smids.blogg.se

Djungel av gympadojjor!

Kategori: Allmänt, Mot min toppform, Shopping, Skor, Träning

Alltså hur många olika sorters gympadojjor finns det egentligen?! Jag behövde införskaffa mig ett par nya gympadojjor för mina promenader då det paret som jag använder just nu är nästintill genomslitna till insidan så att säga och man liksom känner varenda gruskorn som man trampar på... Och det andra paret som jag egentligen har mest för att springa i fungerar inte till promenader har jag märkt för då får jag skoskav...
 
Och då jag skulle in till stan idag och fixa nytt pass tänkte jag att det var lika bra att kolla på nya skor då också, vill ju kunna gå mina promenader utan att förstöra fötterna! Gick in på första bästa sportaffär som jag passerade när jag klev av bussen vilket visade sig vara Team Sportia. Så in och leta reda på skoavdelningen helt enkelt, det är inte så ofta jag köper denna typ av sko... Men galet vad många olika skor det fanns både färg, modell och användningsområde!
 
Tack och lov så fick jag hjälp ganska så snart och av expedit som verkade veta vad han snackade om och han plockade fram några olika modeller som jag fick prova och jag hittade ett par som kändes bra och som var helt ok utseendemässigt också. Nu är väl kanske utseendet inte det viktigaste vid köp av denna typ av sko, men man vill ju ändå inte ha fula skor direkt...
 
Men eftersom detta var första affären jag var inne i så kände jag ändå att jag ändå ville kolla någon mer affär innan jag helt bestämde mig och bad att få lägga undan skorna ett tag och det var ju inga problem. Så vidare till nästa sportbutik som var Intersport. Kikade runt lite själv fört och hittade "samma" sko även där, fast till bättre pris! Fick även här hjälpa efter en liten stund och jag testade några olika men föll tillbaka på den som jag hittade först. Och eftersom det var bättre pris här så köpte jag ju dem istället och sparade på så sätt 200 kronor! Man får ju inte vara dum!
 
Så nu har jag alltså då ett par nya (snygga) gympadojjor som jag hoppas känns bra för mina promenader! För det är ju inte helt lätt att känna i affären genom att gå runt lite där hur de sen då känns på "riktigt". Men jag hoppas på det bästa så klart! Får väl testa dem i morgon! 
 
 

Proteinsmoothie

Kategori: Allmänt, Anna tipsar, Hälsa, Mat och dryck, Mot min toppform, Recept


Måste bara få tipsa om denna supergoda Proteinsmoothien som jag nog nästan skulle kunna leva på! Så god och väldigt enkel och samtidigt en härlig energikälla med bra innehåll! Testa du också!
 
Protein-smoothie, 1 glas
2 dl minimjölk
1 dl havregryn
1o gram proteinpulver
½ banan
1 äggvita
lite linfrön
lite pumpkärnor
 
Ner med allt i en mixer och kör!
 
Drick och njut!
 

Mera hudvård och makeup!

Kategori: Allmänt

Jag har ju flertalet gånger innan skrivit om alla diverse förberedelser som var inför min tävling i bodyfitness, både vad gäller träning, kost och hudvård. Man skulle ju då kunna tänka sig att det är slut på tjatandet om detta nu då när tävlingen är avverkad… Men icke sa nicke utan jag tänkte ägna ännu ett inlägg om detta. Passar det inte så är det bara att klicka ner sidan och återkomma någon annan dag så kanske du möts av något annat inlägg då…

 

Men för dig som står ut så tänker jag ägna detta inlägg åt mina ansiktsprodukter av märket Maria Åkerberg och den makeup som jag gjorde på tävlingen. Och återigen så riktar jag ett stort tack till Skogsro spa där de flesta produkterna är köpta.

 

Just när man står på scen i alla starka lampor så krävs det extremt mycket makeup för att det över huvud taget ska synas – det kan liksom knappt bli för mycket vid dessa tillfällen sägs det…

 

För att få en bra och hållbar makeup är ju själva underlaget a och o samt bra förberedelser av god hudvård i förväg. Jag har ju tidigare skrivit om de produkter som jag använder i min dagliga ansiktsvård så du kan läsa mer om dem i andra inlägg här så behöver det inte bli allt för mycket upprepning kanske.

 

Rengöring och fukt är ju superviktigt för att huden ska må bra och till detta använder jag ”Olive cleansing”, ”Flower freshner” och ”Face lotion More” som grund både morgon och kväll. Emellanåt använder jag även ”Papaya peeling” och ”Moisturising mask” för att få lite mer lyster och djupare rengöring av huden.

 

Sedan använder jag nästintill dagligen även foundation och då i regel ”Foundation natural” som passar min hudton. Dock nu till tävling så krävdes en mörkare nyans då jag solat en hel del inför detta så då blev det istället ”Glow sun foundation”. Brukar även alltid dutta på lite mineralpuder för att få lite mer lyster. Och nu till sommaren krävs det ju inte så mycket foundation över huvud taget utan då blir det oftast bara något svep med mineralpudret ”Pure beige mineral powder".

 

Så på tävlingen då så var det ju så klart samma grund då och den mörkare foundationen som gällde då alltså. Sedan har Skogsro Spa även tidigare tipsat mig om att Maria Åkerbergs Sunlotion även fungerar suveränt som en primer under sminket! Och just i detta strålkastarljus som även gör att det blir varmt så grundade jag så klart med detta på ögonlocken också! Även den suveräna täckpennan ”Coverstick” är suverän för att dölja små kvisslor och andra eventuella ojämnheter!

 

Den sminkning som gäller just i detta tävlingssamband är i grund och botten en sotning och för det använde jag ”Black eyeliner” och i huvudsak ögonskuggorna ”Alabaster”, ”Pearl” och ”Cold dark grey”. Till ögonbrynen använde jag ögonbrynspennan ”Perfect for all” och till kinderna ”Rouge Summer”. Allt från Maria Åkerbergs sortiment. Maskara använder jag däremot inte från Maria Åkerberg även om det finns i sortimentet – jag är inte riktigt överens med den som jag testat utan kör på maskara från Loréal istället, dessutom så var det lösögonfransar som gällde också.

 
Så min tävlings-makeup bestod då alltså i huvudsak av produkter från Maria Åkerbergs sortiment som jag verkligen älskar och då inköpta på Skogsro Spa som alltid är lika hjälpsamma med råd och tips samt suverän snabb service och leverans!