Mitt framgångsår vecka 5

Dags att avrunda och summera fjärde veckan av ”mitt framgångsår! Denna veckas uppdrag var ju inte av karaktär att direkt utföra något utan mer reflektera över hur man använder sin tid. Jag skrev ju lite om det i förra inlägget men det är ju något som man alltid då ska ha i åtanke tänker jag, så liksom inget uppdrag att kunna checka av här och nu helt enkelt.

 

Tredje veckans mål med att ta dagliga lunchpromenader har jag tagit med mig även denna vecka och då prioriterat en promenad varje dag på jobbet. Självklart något jag ska fortsätta med även kommande vecka och veckan efter det...

 

Även målet från första veckan – tandvård – håller jag fortfarande i, så än så länge har ”mitt framgångsår” börjat bra 😃

 

Vi går nu in i vecka 5 med rubriken ”En lyx om dagen för hälsan”. Pärleros menar på att det är viktigt att man i all vardagssnurr (som de flesta av ju lever i precis som jag skrev i förra inlägget) också stannar upp och tar sig små stunder av njutning.

 

Det behöver absolut inte vara något stort eller något som kostar något utan handlar mer om att hitta det där ”lilla extra” - kanske en stunds paus helt för dig själv då du bara låter alla tankar passera, en lunch med en vän du inte träffat på länge eller kanske en stund bara du och din partner tillsammans. Här är vi ju alla olika och värdesätter olika saker.

 

Pärleros skriver att ”det viktiga är att du stannar upp, gör något bara för dig själv och tillåter dig att njuta av den där stunden, övar dig att släppa alla tankar på vad du borde eller måste göra”.

 

Vad är vardagslyx för dig?

 

 

 (bild från freepik.com)