Spökar det på skolan?!

Jaha, fredag igen! Tyckte det var alldeles nyss jag gjorde det senaste fredagsinlägget, dagarna rullar på galet fort ju.

 

Nu när jag jobbar är det verkligen ”måndag till fredags-rullen” som hastar förbi. Det är absolut lugnare tempo på jobbet dessa veckor, men skönt att då liksom hinna beta av en del pappersgöra helt enkelt. Även löst några tjänster inför hösten och det känns skönt att det är klart. Bara hoppas att de anställda är så bra som de lovar då också så klart 😉

 

På fritids är det relativt lugnt, men så skönt för de barn som faktiskt behöver vara här att det finns gott om vuxentid för dem. Är ju barn från alla fritids i kommunen som är på ett och samma ställe under sommarveckorna så det kan ju också vara svårt att hitta en bra kompis att vara med när det inte är som vanligt. Men också ett tillfälle att skaffa nya kompisar och då kunna få lite hjälp av de vuxna i detta.

 

Denna vecka har det bland annat anordnats spökvandring för dem som vågat sig på det. Jag fick då ryck in och spöka lite genom att sitta gömd bakom ett piano och ”spela” när barnen passerade förbi! Så härligt att höra barnen i detta och hur olika de tar sig an det lite spännande! Några vände efter en del av rundan då det kändes lite för otäckt och en del ropade till spökena att de ville ha lite snällare spöken så vågade de sig igenom hela rundan!

 

En dag blev all vuxna informerade om att samlas i ett klassrum där en överraskning väntade. Några av barnen hade ockuperat rummet stpr el av dagen och det var inte tillåtet för någon att gå in. De hade då skrivit fina kommentarer om alla vuxna på plats - även de i köket och städet var med så klart!  

 

 
 

En dag efter lunch kikade några tjejer in med en mugg med lite blåbär - de hade plockat lite till alla vuxna!

 

Veckab avslutades sedan med en skatt-jakt som ledde fram till glass- och film-mys!

Nu lite helg och sedan en veckas jobb till innan jag faktiskt har semester en vecka till innan läsåret drar igång till fullo igen med all personal på plats igen efter ett långt sommarlov!