smids.blogg.se

Poseringsträning

Kategori: Allmänt, Mot min toppform, Träning

Inför kommande tävling så är det ju inte bara träning i form av cardio och muskelbygge som behövs utan även träning i att kunna visa upp min fysik på bästa möjliga sätt. För det spelar ju ingen roll hur många timmar jag lagt ner i gymmet och i köket om jag sedan inte kan visa upp mitt resultat på ett bra sätt!
 
Så nu med ynka fyra veckor kvar måste jag öka på min poseringsträning ganska så rejält! Detta är något som jag tycker är ganska så svårt, vilket nog hänger ihop med att jag inte är så värst bekväm med att "stå på scen"! Men som sagt kan jag inte visa upp min fysik har jag absolut ingen chans what so ever. Så nu är det dags för klackar på att svassa runt och oja sig framför spegeln för att få till så bra kvartsvändingar och I-walk som möjligt! 
 
Förra tävlingen, som ju var en ren nybörjartävling, har upplägget att alla deltagare får göra sina kvartsvändningar och och sin I-walk. Men på alla andra tävlingar så är det bara ett visst antal av deltagarna som frå framföra sin I-walk för man kan bli utslagen redan efter första bedömningen med kvartsvändningarna... 
 
Och jag vet som sagt att jag har mycket att lära mig så full fokus på att öva, öva och öva nu då!
 
Mina kvartsvändningar från 2016 har ni här:
 
 
 
Och här är min I-walk:

Kakor

Kategori: Allmänt, Bakat, Recept

Något som jag märkt genomgående genom de olika träningssatsningarna som jag har gjort är att jag de sista veckorna på en diet blir mer eller mindre besatt av mat- och bakprogram! Fantiserar om allt smarrigt jag ska äta och baka efter dietandet och min sökhistorik översvallas av recept! Och baka är ju något som jag egentligen tycker är väldigt kul så det är ju lite tråkigt att det blir lite glest med det emellanåt egentligen. Samtidigt vet jag att det gäller att motsåt frestelserna och att då ha för mycket av det goda hemma är ju lite väl utmanande kanske...
 
Men nu i slutet av dieten är jag väldigt fokusead på slutmålet vilket gör att det känns helt överkomligt att ändå utätta sig för lite frestelser och fylla frysen med gottigheter som man kan njuta av så småning om. Och i och med det så har jag nu kommit igång med lite bakande igen och jag verkligen älskar det. Får stor inspiration av "Hela Sverige bakar" och har just nu snöat in lite på småkakor... Kan ju se till att det finns sju sorters kakor när dieten är över kanske?! 
 
Så för någon vecka sedan tog jag mig an att baka en Toscakaka då det var det som ett av avsnitten handlade om. Toscakaka är kanske ingen större favoritkaka för min del, vet ej när jag åt det senast faktiskt. Själva överdelen med det knäckiga är ju så klart väldigt gott, men finns det annat att välja på så tar jaghellre det. Men ändå blev jag sugen på att provbaka en Toscakaka då jag aldrig har gjort det innan. Och eftersom jag ändå inte fick äta så spelasde dte ju ingen roll att det inte var min favoritkaka!
 
Var inte så värst avancerat att baka heller och jag blev helt klart nöjd med resultatet! Jimi också som var den som fick äran att äta upp den!
 
Receptet jag använde var kakdrottningens egna så klart att det inte kunde bli annat än bra kanske?!
 
Sedan var det då småkakor som jag snöat in på. Och även lite klassikt där med Hallongrottor först ut. Kanske heller inte den kaka jag väljer först av alla om jag ska ta en fika men blev ändå sugen att testa på dessa. Och även här gick jag på kakdrottningen recept för att säkerställa att det skulle blir bra och jaghar nog inget klaga på vad det gäller dem heller. Nu vet jag då som sagt inte smakmässigt, men de gick åt i alla fall (förutom de som finns i frysen för mig sen så småning om då...)  så så tokiga var de nog inte.
 
 
 Sen har jag fortsatt med fler kabak... Har verkligen saknat bakandet så det blir nog en del framöver! Näst ut blev en kanske inte lika klassisk kaka i den bemärkelsen. Det blev en "Dumlekaka" och det är väl klassiskt på sitt sätt att baka just med Dumle. Denna sorten var dock ny för mig så då ville jag testa på den:
 
Receptet hittade jag på Lindas bakskola. Väldigt lättbakat och jag tror nog att de är grymt goda!
 
Vidare har det även blivit mer inspiration från "Hela Sverige bakar" då jag testade på en sort som de där kallade för "Fallande löv". Em klassisk kaka där också egentlogen, men kanske i lite annan tappning. Mina blev inte als så fins då de kräver en viss teknik för at få till dem misstänker jag, men jag kände mig tvungen att testa. Kommergemig på dem fler gånger för att få ett bättre resultat. Men för att vara första gången får jag vara nöjd tänker jag.
 
En av deltagarna i programmet har dessutom gjort en video på hur dessa ska bakas som jag tycker är sevärd:
 
 
 
 
Så som sagt en del kakor finns det i frysen, men saknas några för att få till "sju sorters" kakor då. Och jag har lätt planer på att baka mer framöver!

Jag buzzar Bepanthen Salva

Kategori: Allmänt, Anna testar, Anna tipsar, hudvård

Jag har genom Buzzador fått möjlighet att testa Bepanthen Salva. Detta är en salva som vårdar torr, narig och känslig hud samtidigt som den skyddar och bygger upp huden. Funkar bra att använda på torra händer och kinder, nariga läppar eller kanske en ömmande förkylningsnäsa. Jag fick även rådet att använda den när jag var nytatuerad.

Salvan lägger sig som ett skyddande lager på huden utan att hindra hudens förmåga att andas.

Innehåller så klart inga ämnen som kan verka uttorkande! Enligt produktinformationen innehåller Bepanthen Salva dexpanthenol som i huden omvandlas till vitamin B5. Och det är kliniskt dokumenterat att B5 främjar uppbyggandet av det yttre hudlagret.

Jag har då alltså fått några tuber att dela med mig av så att fler kan upptäcka produkten. Är du intresserad av att testa så får du hojta till!