smids.blogg.se

Men galet vad fort tiden går!

Kategori: Allmänt, Hälsa, Träning

Redan helg igen!?!
 
Alltså den är supersnabba farten som tiden verkar ha just nu skrämmer mig lite, hinner ju liksom inte med! Dock inte så mycket att gnälla över, det är ju som det är ändå!
 
I måndags startade då min "nysatsning" vad det gäller träning och kost. Visserligen inga jättestora förändringar att tala om, utan mest att få struktur och kontroll på läget igen. 
 
Gjorde ju i somras om mitt träningsschema och sen dess har jag inte hunnit köra så mycket på just detta upplägg så det schemat får vara kvar ett tag till. Den stora förändringen med träningen är att jag nu kommer träna 5 gånger i veckan istället för tidigare sex gånger. Känner att kroppen nog behöver denna extra dag för återhämtning, men då på villkoret att jag ta mig tusan ger järnet på de fem passen istället! 
 
Vad det gäller kosten är det heller inte så avancerat precis. Jag äter i stort sett precis som vanligt, men jag räknar på hur mycket jag får i mig i förhållande till vad jag förbrukar. Min tanke är att ligga på plus/minus noll för att ge kroppen möjlighet till uppbyggnad. Detta är inte alltid så lätt har jag märkt då jag ofta hamnar på för litet intag under dagen. Då är det absolut inte så att jag direkt äter för lite mat utan det är frukost, lunch, två mellanmål och middag som jag får i mig. Men eftersom jag väljer "nyttig" mat är det ju ofta så att den är låg i kcal-förhållandet. Har lärt mig under dessa dagar att en avokado är perfekt som lite extra till lunchen då det ger bra fett och ett rejält näringsintag!
På kvällen blir det då slutliga chansen att se till att jag hamnar på rätt nivå och här finns det tack och lov jordnötssmör som ger otroligt mycket energi i små mängder om det skulle vara lite lågt i slutändan! Mums!
 
Min tanke är att köra på med detta upplägg i åtta månader med en först utvärdering om tre månader.
 
Att hålla på att räkna så här på maten kräver visserligen en hel del tid, men jag tycker att det är kul och intressant. Har man bara en god framförhllning och planering med ett gäng färdigfixade matlådor så går det ganska så enkelt. Ju längre tid man håller på desta enklare blir det också så klart.
 
Det som påverkas mest är väl det "sociala" då, blir iksom inte lika enkelt att gå ut och ta en fika eller lunch på stan så där. Inte fär att det är något som jag gör så värst ofta heller för den delen... Och det är ju ett val som jag har gjort och det berör ju egentligen bara mig, även om en del säkert kan tycka att man är både fånig och tråkig! But I don´t care!

Varför vänta när man kan köra med detsamma?!

Kategori: Allmänt, Träning

 
Skrev ju i mitt inlägg i går att jag har nystarts-planer vad det gäller min träning från och med 1 september. Men efter dagens matlådefix och ett grymt benpass på det så bestämde jag mig att jag kör igång med detsamma i morgon! Finns ju ingen som helst anledning att vänta en vecka till bara för att...
 
Så nu kör jag så det ryker! Första intervallet blir på 3 mmånader sedan får jag utvärdera det hela och se hur jag går vidare helt enkelt! Nu är det bara att jag ska ställa in min hjärna på denna satsning och se till att karaktären hänger med helt enkelt!
 
 

Då är det som "vanligt" igen då

Kategori: Allmänt, Jobb, Scrapbooking, Shopping, Träning

Två veckor på jobbet avverkade och genast är allt som "vanligt" igen då dagarna bara rullar på allt för fort och tiden inte räcker till! Har nog inte riktigt kommit in i dessa rutiner än känner jag, utan blir mestadels en dag i taget. Men det ska väl rätta till sig det också hoppas jag - jag gillar ju trots allt rutiner...
 
Vad har då hänt under dessa två veckor sen jag skrev sist (på min sista lediga dag)?!
Inte så hemskt mycket egentligen, utan mycket jobb har det blivit så klart. I onsdags var i alla fall eleverna äntligen på plats igen och det blev lite liv i det tomma klassrummet:
 
Älskar ju verkligen mitt jobb och detta läsår blir det lite extra utmaning då jag ska ha en klass 4 (fortsätter med min klass ytterligare ett år helt enkelt)! Har aldrig haft en fyra själv så här innan utan bara haft enstaka lektioner så som so och engelska. Nu blir det hel kitet och det ska bli superkul!
 
 
Jag har även sprungit en del hos optikern och fick linsförbud i en veckas tid och har därför fått leka glasögon-orm:
 
Var på återbesök igår och fick besked att jag kan börja använda linserna igen, om jag har några linsfria dagar/vecka. Det kan jag väl klara av hoppas jag, viktigt att vara rädd om ögonen!
 
 
Vad det gäller min träning är jag heller inte inne i mina rutiner där än. Men jag har en ny plan som ska verkställas 1 september så jag ser vägen fram dit som lite uppvärmning! Sedan är det slut på ostrukturerrad träning och dålig kosthållning! Från och med 1 september är 150% satsning som gäller, minst!
 
 
 Jag har i alla fall kommit igång med mina morgonpromenader igen och det känns toppen! Dock är det fruktansvärt mörkt och kallt ute klockan 4.40 så reflexväst och mössa har varit ett måste:
 
 
 
 
Jag tänker även försöka komma igång med  min Scrapbooking igen och då måste man ju handla lite nytt så klart! Fina stämplar designade av  Malin beställde jag på nätet:
 
Jag har även införskafft ett gäng promarkerspennor för att se om jag kan lära mig färglägga också:
 
 
Så där ja, då är det lite uppdaterat här sen sist då! Hoppas få ordning på rutinerna snart igen då och få till lite inlägg lite tätare framöver då, men jaglovaringet!